Annonce
Aarhus

Få en grøn køretur inden for Ringvejen: 100 elbiler til deling på vej til Aarhus

De 100 biler af mærket Renault Zoe kommer til at holde forskellige steder indenfor Ringvejen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Firmaet Green Mobility kommer til Aarhus i samarbejde med NRGi. Det betyder at der kommer 100 flere elbiler indenfor Ringvejen.
Annonce

AARHUS: Det kan være et gevaldigt bøvl at have bil i Aarhus, bare det at finde en parkeringsplads indenfor ringgaden er nok til at give de fleste århusianske bilejere nervøse ticks i koblingsknæet.

De senere år er der dog kommet forskellige løsninger til århusianere, som gerne vil have en nem måde at transportere sig rundt på, men ikke nødvendigvis har brug for en bil hverdag - deleordninger som Letsgo og Gomore, for eksempel. Nu er der et nyt skud på den stamme på vej. Den hedder Green Mobility, og byder på el-biler på en deleordning. Bilerne, som er omkring 100 Renault Zoe, kan bookes og låses op via en app, men modsat de deleordninger som findes nu, står de ikke et fast sted.

- Vi kører med et koncept, der hedder Freeflow, hvor man kører bilen fra A til B, og så afleverer bilen ved B. Der er ingen faste pladser til bilerne, men vi får nogle hotspots i blandt andet Bruuns Galleri, Z-huset og ved Molslinjen, fortæller Thomas Heltborg Juul, der er administrerende direktør hos Green Mobility.

Annonce

Samarbejde med NRGi

Green Mobility eksisterer i dag allerede i Oslo og København, og i Aarhus bliver ordningen sat i gear i samarbejde med elselskabet NRGi.

- Vi vil gerne bidrage til en fremtid, hvor persontransporten baserer sig på el i stedet for fossile brændsler. Vi er et andelsejet selskab, som jo er en variant af deleøkonomi, og derfor finder vi GreenMobility’s delebilskoncept interessant, siger direktør i NRGi, Jacob Vittrup.

Bilerne dækker en zone på 50 kvadratkilometer. Den zone dækker indenfor ringvejen, dog med enkelte undtagelser som for eksempel Bilka i Tilst, fortæller Thomas Heltborg Juul. Bilerne kan som udgangspunkt parkeres hvor som helst, men hvis man parkerer dem nær en offentlig ladestander, optjener man minutter til sit abonnement. De minutter kan så bruges på de næste køreture.

Bilerne lander efter planen i Aarhus 22. november. I forbindelse med lanceringen tilbyder Green Mobility nogle gratis prøveminutter, og i øvrigt kan man se de forskellige priser på firmaets hjemmeside eller i app'en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce