Annoncørbetalt indhold

Få hjælp til dit huskøb med en boligadvokat

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

At købe et nyt hus er en vigtig begivenhed. Men det er også en kompliceret affære, og man kan som køber nemt komme i problemer, hvis man ikke har styr på alt i forhold til boligkøbet. Det kræver stor viden at gennemskue alle aspekter og holde styr på dokumenter og oplysninger, som man bliver præsenteret for. For de fleste er boligkøbet livets største investering, og det er derfor meget vigtigt, at man forinden overvejet købet grundigt og fået den rette rådgivning. Hvis du bor i Aarhus eller omegn, kan du med hjælp fra boligadvokat Aarhus få overblik over situationen og få en sikker bolighandel. På den måde mindskes muligheden for ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

Annonce

Boligadvokater kan være til stor hjælp i alle de situationer, hvor du har brug for rådgivning i forbindelse med boliger og bolighandler. Det kan både være, når man skal købe hus, eller når man allerede har gjort det og der opstår spørgsmål om fejl og mangler. En boligadvokat kan her vurdere situationen og hvis der er grundlag for det hjælpe med at rejse krav mod sælgeren eller sælgerens ejendomsmægler.

En boligadvokat kan også hjælpe, hvis man omvendt står og skal have solgt en bolig. De fleste bolighandler sker med hjælp fra en ejendomsmægler. Men hvis du som sælger selv magter at stå for en del af det arbejde, som mægleren normalt udfører, kan du få en boligadvokat til at stå for den juridiske del af salgsprocessen og på den måde spare udgifterne til ejendomsmæglerens salær.

Du kan med fordel kontakte boligadvokaten allerede tidligt i forløbet, hvor du overvejer at købe eller sælge. Ofte er der spørgsmål, som en boligadvokat kan afklare på forhånd. Det er dog særligt vigtigt, at boligadvokaten involveres, når købsaftalen skal på plads. Boligadvokaten er din mand og kan hjælpe dig med at forhandle en aftale på plads, som i størst mulig grad afspejler dine interesser. Det er ikke en god ide alene at tage imod rådgivning fra f.eks. sælgers ejendomsmægler, da mæglere får deres løn fra sælgeren og derfor kun varetager sælgerens interesser. Det vil også afspejle sig, når købsaftalen skal på plads, hvor ejendomsmæglere kun fokuserer på den for sælger bedst mulige løsning.

Inden man som køber skriver under på en købsaftale, skal man sikre sig, at der er indsat et advokatforbehold i den. Fordelen ved et advokatforbehold er, at man så inden for en vis frist kan trække sig gratis ud af aftalen. Det kan være hvis din advokat ved sin gennemgang finder betænkeligheder, eller hvis du selv fortryder handlen. Hvis der er indsat et advokatforbehold i købsaftalen, gennemgår din advokat efterfølgende handlen og dens dokumenter. Sammen beslutter I derefter, om handlen kan godkendes endeligt, eller om der skal gives godkendelse med forbehold. Godkendelse med forbehold betyder, at handlen kun kan godkendes, hvis de punkter i aftalen, som I er betænkelige ved ændres.

Der er mange ting at holde styr på, når man køber en bolig

Når man overvejer at købe en bolig, vil man som sælger få udleveret en lang række af dokumenter og oplysninger, som man bør forholde sig til og forstå indholdet af. Det kan f.eks. være energimærke, tilstandsrapporter, tingbogsattester og BBR-meddelelser.

Når der er forhandlet en aftale på plads, som både køber og sælger kan acceptere og advokaten har givet sin godkendelse, skal der styr på de praktiske og formelle dele af handlen. Det er det, man betegner som at berigtige handlen. Det involverer blandt andet udarbejdelse og tinglysning af skøde, deponering og frigivelse af købesummen og udarbejdelse af refusionsopgørelse.

Efter handlen er gennemført, kan der være en række andre ting, som det er vigtigt at forholde sig til. Det kan f.eks. være oprettelse af samejeoverenskomst, tegning af diverse forsikringer, udarbejdelse af testamenter og ægtepagter eller lejekontrakter, hvis boligen skal udlejes helt eller delvist.

For de fleste kan det være en uoverskuelig proces og en jungle af forskellige regler, som man skal forholde sig til. For at være sikker på, at alt glider optimalt og uden dyre overraskelser, er det en god ide at lade en boligadvokat stå for besværet. Boligadvokater er advokater, som er specialiserede i bolighandler og har derfor overblik og erfaring for de problemer og faldgruber, man kan støde på, når man handler med boliger. Ved at bruge en boligadvokat kan du derfor trygt fokusere på den praktiske del af flytningen og indretning af dit nye hjem.

En boligadvokat er lig med succes

For alle boligkøbere men især førstegangskøbere, kan det være en uoverskuelig og nærmest umulig opgave at holde styr på det hele. Det kan sammenlignes med, at man selv går i gang med at udføre et kompliceret håndværkerprojekt, hvis man ikke har forstand på det. Risikoen for, at noget går galt, er stor, og man ender ofte med et dårligt resultat, som ikke er holdbart i længden. Derfor kan det godt betale sig at få professionel hjælp. Det er særligt vigtigt, da bolighandler ofte vedrører meget store beløb, hvorfor bare én dårlig beslutning let kan blive en stor økonomisk belastning i mange efterfølgende år.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.