Annonce
AGF

Få overblikket: Balladen om Kongelunden

Hvem skal drive Atletion i fremtiden?. Arkivfoto: Axel Schütt
Hvem skal drive Kongelunden og Atletion i fremtiden? Hvorfor er brugerne i området utilfredse med AGF og Aarhus Kommune? Og hvorfor er det et stort problem for AGF, hvis de mister forpagtningen af Atletion?

IDRÆTSPOLITIK: Avisen har i de seneste uger skrevet en række artikler om udviklingen i Kongelundsområdet hvor Superligaklubben AGF driver sportskomplekset Atletion.

Stedet, der blandt andet rummer stadion og fire haller, er ejet af Aarhus Kommune men forpagtes af AGF indtil udgangen af 2022. Står det til brugerne i området stopper forpagtningsaftalen her, fordi de er utilfredse med en række forhold i den nuværende aftale. AGF ønsker dog at fortsætte med at drive stedet.

Sagens kerne er forholdet mellem kommerciel drift som AGF driver og foreningsidræt som en række klubber står for; herunder atletik, volleyball, floorball og håndbold.

Annonce

De daglige brugere får aflyst op til 20 procent af deres træningstider på grund af de arrangementer, som AGF og Aarhus Kommune afholder i området. Det kan være alt fra et stort badminton-mesterskab over Superligakampe med AGF og ligakampe i håndbold til koncerter, messer om alskens ting og skolefester.

Brugerne ønsker, at Aarhus Kommune enten tager driften tilbage eller at der laves en helt anden forpagtningsaftale hvor kravene til forpagteren strammes en hel del. Enkelte af håndboldklubberne drømmer om selv at drive hallerne.

Udover aflysningerne er Ceres Park og Arena misvedligeholdt. Det afslørede en rapport i 2019, der anslog, at der over en periode på ti år skal bruges 53 millioner kroner til ved ligeholdelse - langt mere end der oprindeligt er afsat.

AGFs direktør Jacob Nielsen har udtalt, at Superligaklubben ikke har noget stort incitament for at putte penge i murstenene, fordi områdets fremtid er usikker på grund af det nye stadion. På den anden side er nogle af bygningerne fredede og mange af hallerne forventes at blive stående efter at et nyt stadion er bygget. Derfor har Aarhus Kommune puttet en del ekstra midler i renovering og vedligeholdelse.

I dagligdagen er brugerne frustrerede over konkrete udfordringer med nedslidte omklædningsrum, toiletter og halfaciliteter.

For AGF er driften af Atletion et vigtigt ben i klubbens blomstrende økonomi. AGF tjener til dels penge på at afholde koncerter og messer, og derudover skal man ikke kigge længe på deres største sponsoraftaler for at se stordriftsfordelene. Henholdsvis Ceres og Bravida er perfekte partnere når du driver et oplevelsessted.

Tilbage venter en politisk proces om områdets fremtid. Aftalen mellem kommunen og AGF udløber med udgangen af 2022. Men det er ikke nemt at lave et udbud for en kommende periode, da der må forventes at skulle foregå en del byggeri i området på grund af det nye stadion.

Derfor skal Aarhus Kommune have fundet en forpagter (måske dem selv) både for de næste fire år indtil området er færdigbygget, og for den efterfølgende periode.

Herunder har vi samlet de artikler, vi har skrevet om emnet:

Den blev bygget for 130 millioner kroner for 20 år siden: I dag er Aarhus' prestigehal stort set forladt

Kæmpe udfordring for kommunen: Modellen med AGF som driftsherre for Atletion har spillet fallit

Det totale vanvid: Byen skriger på idrætsfaciliteter, men byens dyreste og bedste hal står ubrugt hen

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Annonce