Annonce
Indland

Få overblikket: Det vil politikerne med Radio24syv

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kulturministeren og Dansk Folkeparti er klar til at genåbne medieaftalen og tale om skrappere krav til Radio24syv. Konservative afviser.

-

Annonce

Tilskud falder med mere end 10 millioner kroner

Den gældende tilladelse til Radio24syv på FM4 genudbydes til oktober 2019. I medieforliget i sommeren 2018 aftalte regeringen og Dansk Folkeparti, at kanalens offentlige tilskud går fra 95,3 millioner kroner til 83,9 millioner kroner i 2023. Kanalen kan få adgang til brugerbetaling for eksempelvis podcasts, mens der tages stilling til reklameindtægter i forbindelse med udbuddet af kanalen. Hovedsædet skal placeres vest for Storebælt, hvor alle administrative medarbejdere og mindst halvdelen af redaktionen skal befinde sig.

DF vil have flere medarbejdere ud af København

Dansk Folkeparti vil nu have genåbnet aftalen, fordi partiet mener, hovedsædet skal ligge mere end 110 kilometer væk fra København, og at 80 procent af medarbejderne placeres udenfor København. Men partiet erkender, at det nok er mere sandsynligt at regeringen vil gå med til et krav om, at 65 til 70 procent af medarbejderne skal væk fra København.

Kulturminister vil genåbne

Kulturminister Mette Bock (LA) udtaler i en artikel i Berlingske, at hun er klar til at se på Dansk Folkepatis krav.

- Det er jo en kæmpestor aftale vi har lavet, og derfor vil der være ting undervejs, som man lige skal genbesøge for at se, hvad det var, vi havde aftalt, og hvordan vi lige får det landet, sagde hun til avisen tirsdag.

Konservative afviser

Hos De Konservative afviser medieordfører Naser Khader, at det kan komme på tale at genåbne forhandlingerne. Han mener, at Dansk Folkepartis krav er så stramme, at man lige så godt kan lukke radiokanalen, hvis de vedtages.

- Radio24syvs succes hænger i høj grad sammen med belliggenheden, udtalte han til Berlingske 12. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce