Annonce
Indland

Få overblikket: Det vil politikerne med Radio24syv

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kulturministeren og Dansk Folkeparti er klar til at genåbne medieaftalen og tale om skrappere krav til Radio24syv. Konservative afviser.

-

Annonce

Tilskud falder med mere end 10 millioner kroner

Den gældende tilladelse til Radio24syv på FM4 genudbydes til oktober 2019. I medieforliget i sommeren 2018 aftalte regeringen og Dansk Folkeparti, at kanalens offentlige tilskud går fra 95,3 millioner kroner til 83,9 millioner kroner i 2023. Kanalen kan få adgang til brugerbetaling for eksempelvis podcasts, mens der tages stilling til reklameindtægter i forbindelse med udbuddet af kanalen. Hovedsædet skal placeres vest for Storebælt, hvor alle administrative medarbejdere og mindst halvdelen af redaktionen skal befinde sig.

DF vil have flere medarbejdere ud af København

Dansk Folkeparti vil nu have genåbnet aftalen, fordi partiet mener, hovedsædet skal ligge mere end 110 kilometer væk fra København, og at 80 procent af medarbejderne placeres udenfor København. Men partiet erkender, at det nok er mere sandsynligt at regeringen vil gå med til et krav om, at 65 til 70 procent af medarbejderne skal væk fra København.

Kulturminister vil genåbne

Kulturminister Mette Bock (LA) udtaler i en artikel i Berlingske, at hun er klar til at se på Dansk Folkepatis krav.

- Det er jo en kæmpestor aftale vi har lavet, og derfor vil der være ting undervejs, som man lige skal genbesøge for at se, hvad det var, vi havde aftalt, og hvordan vi lige får det landet, sagde hun til avisen tirsdag.

Konservative afviser

Hos De Konservative afviser medieordfører Naser Khader, at det kan komme på tale at genåbne forhandlingerne. Han mener, at Dansk Folkepartis krav er så stramme, at man lige så godt kan lukke radiokanalen, hvis de vedtages.

- Radio24syvs succes hænger i høj grad sammen med belliggenheden, udtalte han til Berlingske 12. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce