Annonce
Aarhus

Få overblikket: En uge med afbrændte containere og biler

En bil, der holdt parkeret i Frydenlund, blev for anden gang på et døgn antændt. Arkivfoto: Local Eyes
Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi har haft travlt den seneste uge, hvor containere og biler er gået op i flammer. Her får du overblikket over de mange påsatte brande.

AARHUS: I den seneste uge har visse områder af Aarhus været ramt af et større antal påsatte brande.

Det er særligt områderne omkring Gellerup, Herredsvang, Rosenhøj og Tilst at de påsatte brande har hærget og det er især gået ud over biler og container.

Annonce

Biler i brand

Rækken af brande i Aarhus begyndte søndag 14. april ved 18-tiden. Her modtog Østjyllands Politi anmeldelse om brand i to containere på en parkeringsplads på Rydevænget i Aarhus V.

Selv om årsagen til de brændende containere ikke var kendte, besluttede Østjyllands Politi sig straks for at øge patruljeringen i området.

Natten til mandag måtte Østjyllands Brandvæsen desuden en tur til Langkærparken i Tilst, hvor en voldsom brand hærgede fire biler. To udbrændte helt, mens to andre slap med store skader.

Ekstra mandskab indkaldt

Mandag 15. april om aftenen måtte brandfolk så slukke brande i flere skraldespande og containere i Viby.

- Der var brand i flere skraldespande med et par hundrede meters mellemrum, og det er ikke tilfældigt, det sker, sagde indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Anders Brix Christensen til Århus Stiftstidende.

Natten til tirsdag var travlheden hos Østjyllands Brandvæsen så så stor, at der blev indkaldt ekstra mandskab - blandt andet fra Hørning og Skanderborg. I løbet af fire timer var brandvæsnet ude til ikke færre end 20 indsatser.

Tredje nat med brande

For tredje nat i træk måtte Østjyllands Brandvæsen rykke ud til det vestlige Aarhus, hvor containere stor i brand natten mellem tirsdag og onsdag.

Den første brand var i en container, hvor brandvæsnet tidligere havde været ude, men de var knapt kommet hjem, før de måtte af sted igen.

Indsatslederen vurderede dog, at brandene i området var begyndt at stilne af i intensitet.

Brand i cirkusmotorcykel

Men onsdag 17. april kl. 20.15 måtte Østjyllands Brandvæsen rykke ud igen. Der blev anmeldt brand i en motorcykel på Janesvej i Gellerup.

Det viste sig at være en af de seks, gule Suzuki-motorcykler var blevet stjålet fra Cirkus Arena natten til tirsdag.

Under udrykningen til den udbrændte motorcykel blev brandbilerne udsat for stenkast fra personer stående på broen over Edwin Rahrsvej.

- Derfor sendte vi en større styrke af betjente derud for at brandvæsenet kunne arbejde i fred, fortalte vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg.

Senere på natten til torsdag 18. april blev der klokken 01.35 antændt endnu en container på Dortesvej. Den fik brandvæsnet slukket uden at opleve gener fra andre.

Med disse brande var det fjerde nat i træk, at der var kørsel til brande i containere og køretøjer i Gellerup og Aarhus Vest.

Bilbrand og flere afbrændte containere

Natten mellem torsdag og fredag blev der ikke umiddelbart startet nogle påsatte brande, men allerede fredag aften var den gal igen.

Klokken 22.55 måtte Østjyllands Brandvæsen rykke ud til Lottesvej i Brabrand, hvor to containere stod i brand. Senere brændte endnu en container på Karen Blixens Boulevard.

Natten til lørdag 20. april udbrændte en bil på Musvågevej i Aarhus V. Bilen var formentlig antændt med brandbar væske på kølerhjelmen, og tre gerningsmænd blev set løbe fra stedet.

Klokken 04.09 samme nat var balladen rykket til Viby, hvor der blev sat ild til tre containere ved Rosenhøj Vænge og Rosenhøj Allé. En bil, der stod tæt på containerne, blev brandskadet.

I forbindelse med brandslukningsarbejdet blev der afskudt fyrværkeri mod politi og brandvæsen.

Der blev set en sort BMW 1 serie køre fra stedet i høj fart.

Brand i den samme bil

Natten til søndag 21. april måtte Østjyllands Brandvæsen endnu engang til Frydenlund for at slukke en brand i den bil, der natten før, var blevet sat i brand.

Bilen holdt parkeret på Musvågevej i Frydenlund i det vestlige Aarhus, og blev altså sat i brand to nætter i træk.

Inden det lykkedes Østjyllands Brandvæsen at få ilden under kontrol for anden gang, havde den bredt sig til to andre biler - en på hver side. Den ene bil blev dog kun lettere skadet, fortalte vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen.

I forbindelse med bilbranden blev der set to personer, som kørte væk på scooter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce