Annonce
Aarhus

Få overblikket: En uge med afbrændte containere og biler

En bil, der holdt parkeret i Frydenlund, blev for anden gang på et døgn antændt. Arkivfoto: Local Eyes
Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi har haft travlt den seneste uge, hvor containere og biler er gået op i flammer. Her får du overblikket over de mange påsatte brande.

AARHUS: I den seneste uge har visse områder af Aarhus været ramt af et større antal påsatte brande.

Det er særligt områderne omkring Gellerup, Herredsvang, Rosenhøj og Tilst at de påsatte brande har hærget og det er især gået ud over biler og container.

Annonce

Biler i brand

Rækken af brande i Aarhus begyndte søndag 14. april ved 18-tiden. Her modtog Østjyllands Politi anmeldelse om brand i to containere på en parkeringsplads på Rydevænget i Aarhus V.

Selv om årsagen til de brændende containere ikke var kendte, besluttede Østjyllands Politi sig straks for at øge patruljeringen i området.

Natten til mandag måtte Østjyllands Brandvæsen desuden en tur til Langkærparken i Tilst, hvor en voldsom brand hærgede fire biler. To udbrændte helt, mens to andre slap med store skader.

Ekstra mandskab indkaldt

Mandag 15. april om aftenen måtte brandfolk så slukke brande i flere skraldespande og containere i Viby.

- Der var brand i flere skraldespande med et par hundrede meters mellemrum, og det er ikke tilfældigt, det sker, sagde indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Anders Brix Christensen til Århus Stiftstidende.

Natten til tirsdag var travlheden hos Østjyllands Brandvæsen så så stor, at der blev indkaldt ekstra mandskab - blandt andet fra Hørning og Skanderborg. I løbet af fire timer var brandvæsnet ude til ikke færre end 20 indsatser.

Tredje nat med brande

For tredje nat i træk måtte Østjyllands Brandvæsen rykke ud til det vestlige Aarhus, hvor containere stor i brand natten mellem tirsdag og onsdag.

Den første brand var i en container, hvor brandvæsnet tidligere havde været ude, men de var knapt kommet hjem, før de måtte af sted igen.

Indsatslederen vurderede dog, at brandene i området var begyndt at stilne af i intensitet.

Brand i cirkusmotorcykel

Men onsdag 17. april kl. 20.15 måtte Østjyllands Brandvæsen rykke ud igen. Der blev anmeldt brand i en motorcykel på Janesvej i Gellerup.

Det viste sig at være en af de seks, gule Suzuki-motorcykler var blevet stjålet fra Cirkus Arena natten til tirsdag.

Under udrykningen til den udbrændte motorcykel blev brandbilerne udsat for stenkast fra personer stående på broen over Edwin Rahrsvej.

- Derfor sendte vi en større styrke af betjente derud for at brandvæsenet kunne arbejde i fred, fortalte vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg.

Senere på natten til torsdag 18. april blev der klokken 01.35 antændt endnu en container på Dortesvej. Den fik brandvæsnet slukket uden at opleve gener fra andre.

Med disse brande var det fjerde nat i træk, at der var kørsel til brande i containere og køretøjer i Gellerup og Aarhus Vest.

Bilbrand og flere afbrændte containere

Natten mellem torsdag og fredag blev der ikke umiddelbart startet nogle påsatte brande, men allerede fredag aften var den gal igen.

Klokken 22.55 måtte Østjyllands Brandvæsen rykke ud til Lottesvej i Brabrand, hvor to containere stod i brand. Senere brændte endnu en container på Karen Blixens Boulevard.

Natten til lørdag 20. april udbrændte en bil på Musvågevej i Aarhus V. Bilen var formentlig antændt med brandbar væske på kølerhjelmen, og tre gerningsmænd blev set løbe fra stedet.

Klokken 04.09 samme nat var balladen rykket til Viby, hvor der blev sat ild til tre containere ved Rosenhøj Vænge og Rosenhøj Allé. En bil, der stod tæt på containerne, blev brandskadet.

I forbindelse med brandslukningsarbejdet blev der afskudt fyrværkeri mod politi og brandvæsen.

Der blev set en sort BMW 1 serie køre fra stedet i høj fart.

Brand i den samme bil

Natten til søndag 21. april måtte Østjyllands Brandvæsen endnu engang til Frydenlund for at slukke en brand i den bil, der natten før, var blevet sat i brand.

Bilen holdt parkeret på Musvågevej i Frydenlund i det vestlige Aarhus, og blev altså sat i brand to nætter i træk.

Inden det lykkedes Østjyllands Brandvæsen at få ilden under kontrol for anden gang, havde den bredt sig til to andre biler - en på hver side. Den ene bil blev dog kun lettere skadet, fortalte vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen.

I forbindelse med bilbranden blev der set to personer, som kørte væk på scooter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce