x
Annonce
Horsens

Få pulsen op - derhjemme i stuen

Der er stor interesse om at finde alternative træningsmuligheder, nu hvor fitnesscentre med mere er lukkede. Og der er mange muligheder, siger Peder Helbæk Pedersen hos Intersport. Han ses her sammen med kollegaen Vickie Daugaard. Foto: Lone Bering.
Man kan sagtens få motion, selv om man opholder sig derhjemme og for tiden ikke rigtigt vover sig uden for til løbeturen. Og det har mange i den senere tid benyttet sig af, siger Peter Helbæk Pedersen fra Intersport på Torvet.

Horsens: Hos sportsbutikken Intersport mærker man en stigning i interessen for udstyr til hjemmetræning: Sjippetov, elastikker, håndvægte, bolde yogamåtter. Det er oftest kunder, der på grund af lukning af fitnesscentret, karentæne eller bare tilbageholdenhed ved at komme ud blandt for mange andre, som har kastet sig over hjemmetræning.

Det fortæller Peter Helbæk Pedersen, som tilføjer, at det er en rigtig god idé:

- Mange oplever, at fitnesscentret er lukket ned. Nu skal man så finde et alternativ. Nogle løber en tur i skoven, andre tager en cykeltur. Men mange er begyndt at træne derhjemme i stuen eller på terrassen. Og man behøver bare få midler, forklarer han.

Annonce
Man kan godt bruge stuegulvet til at få pulsen op, foreslår Peter Helbæk Pedersen hos Intersport på Torvet. Foto: Lone Bering

Yogamåtte eller elastik

- Man kan sagtens få pulsen op ved en sjippetur i stuen. Man kan nå langt på bare en 20 minutters sjippetur, forklarer Peter Helbæk Pedersen, der tilføjer, at man for at skåne gulvet evt. kunne tage en gummimåtte eller andet, som mange alligevel har under skrivebordsstolen, og bruge den som underlag.

Nogle af sjippetovene har omgangstæller og ekstra vægt i håndtag. Men man kan også anskaffe et helt enkelt sjippetov til omkring 70 kr.

Han siger, at en træningselastik også er god at træne med. Både muskler og kondition.

- Man kan udfordre sig selv yderligere ved også at bruge f.eks. ankelvægte, som kan bruges i mange sammenhænge. Dem bruger jeg f.eks. selv meget ved min egen træning, siger han.

Øvelser på yogamåtten kan også gøres mere udfordrende med ankelvægtene.

Blandt andet træningsudstyr nævner han an ab-roller, der træner core, ryg og skuldre, og en functionel trainer, der er en lang rem, som kan svinges over f.eks. en bjælke i loftet.

Og så er der naturligvis de større ting som motionscykler, romaskiner og elipse trainere. Men det er det enkle udstyr, som kunderne lige nu efterspørger, forklarer han.

Find selvdisciplinen frem

Det vanskeligste er at finde selvdisciplinen frem. Nogle har vanskeligere ved det end andre. Men med et enkelt træningsudstyr – f.eks. en elastik – er det nemmere at komme i gang. Det virker ikke så uoverskueligt. Og man kommer langt med bare 20 minutter, siger Peter Helbæk Pedersen.

- Selv løber jeg gerne en tur i disse tider. Ved Bygholm Sø bl.a., hvor løbere og andre er gode at holde afstand. Eller bruger jeg sjippetov og håndvægte lige nu, hvor fitnesscentrene er lukkede, siger Peter Helbæk Pedersen, som har fitnesstrænet seriøst gennem de seneste otte år.

- På google kan man finde gode træningsprogrammer for det enkelte motionsudstyr, eller man kan kigge ind i butikken og få gode råd. Vi dyrker alle aktivt en eller flere motionsformer, forklarer Peter Helbæk Pedersen.

Træningsudstyr til stue eller terrasse er populær i denne tid. Foto: Lone Bering
Et helt enkelt stykke udstyr: Et sjippetov. Bare 20 minutter med pulsen oppe er et godt skridt på vejen til at holde formen ved lige, mener Peter Helbæk Pedersen. Foto: Lone Bering
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce