Annonce
Mærk Aarhus

Få styr på din tvivl

Foto: Mathilde Bech og Lars Kruse, AU Foto   
I dagene 24., 25. og 26. februar bliver der travlhed på byens videregående uddannelser. Tiden er kommet til at gentage succesen og åbne dørene til årets udgave af u-days. Det er tid til at mærke efter

Formålet i dag er det samme som det var med den allerførste udgave af u-days tilbage i 2005. At give de potentielle studerende en større sikkerhed om, hvilken vej de skal gå i deres færd. Hvilken retning og ikke mindst at tilbyde en vifte af muligheder, der ligger for døren.

Specialkonsulent på Aarhus Universitet, Majbritt Nielsen, er en af de mange, der får enderne til at mødes, så de mange, der vælger at lægge vejen fysisk forbi i år, bliver taget godt imod og guidet til det, de har brug for.

- Sidst vi måtte afholde u-days fysisk, var tilbage i 2020, og her var 14.000 besøgende igennem, fortæller hun.

Samarbejde på tværs

- Det fine ved sådan et arrangement er jo netop bredden. At kunne give de unge mennesker en oplevelse – en smagsprøve på og en fornemmelse af miljøet de enkelte steder. Hvad er det, de enkelte steder kan?

U-days er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIA University College, Erhvervsakademi Aarhus, Arkitektskolen Aarhus, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Maskinmesterskole samt Kaospiloterne. Og naturligvis er Aarhus Kommune en sand medspiller, lyder det.

- Det er dem, der åbner dørene i bogstavelig forstand. Valgene er mange og da alle døre er åbne bliver der masser at se på, høre om og føle på. Der er ofte mange tanker om hvad og hvordan, og det kan et besøg – eller flere – måske være med til at give en afklaring på.

Lav en plan

Mange har måske en idéom, hvilken retning de gerne vil. Alligevel kan der naturligvis nok opstå tvivl og spørgsmål - eller måske blot en nysgerrighed for andre veje end den man selv have tænkt. Det er helt normalt at der opstår tvivl eller tanker, når man sår overfor at skulle vælge sin vej videre i livet. U-days er skræddersyet til at finde svar.

- Men for at få mest ud af besøget anbefaler vi, at man kigger ind forbi u-days.dk og planlægger sit besøg. Her kan man Lave sit eget personlige program, der giver et overblik over hvad man skal, hvornår og hvorhenne, så man møder de rigtige og når de foredrag eller oplæg, der dagene igennem vil køre. De går igen og igen på programmet, da alles planlægning jo er forskellig, forklarer Majbritt.

- Det er nemt og lettilgængeligt. Kig programmet igennem, og mærk de interessante ting. På den måde er det meget mere overskueligt. Der er ingen tvivl om, at det nemt kan blive en jungle, hvis ikke man møder forberedt op.

TRANSPORT

Det er ikke nødvendigvis kun selve uddannelserne, der bliver kigget på.

Men også studiemiljøet. Det sociale. Kulturen. Om man kan spejle sig selv i omgivelserne.

- Det er én ting at sidde hjemme og læse om det. Noget andet er at træde inden for og opleve det, så det kan kun anbefales.

Alle u-days besøgende kan få rabat på billetter til både letbane, bybusser og tog, da u-days har et samarbejde med Midttrafik og Arriva.

Nærmere info kan findes her:

www.udays.dk/transport/

Masser af svar

De sidste par år er u-days’ besøgende blevet bedt om efterfølgende at udfylde et spørgeskema. I 2020 svarede 81 %, at de var blevet mere afklaret om deres kommende studievalg’ efter besøget.

- Der er virkelig mange spørgsmål – og måske endnu flere, hvis man skal flytte til byen for at studere. Der bliver masser af muligheder for at få svar på en stor del af dem. Og vi ved erfaringsmæssigt, at mange laver en tur ud af det med familien eller en gruppe venner, der overvejer at studere sammen i Aarhus. Så man kommer sammen og får kigget på byen efterfølgende.

Deltagelse i u-days-arrangementet er naturligvis gratis og kræver ingen tilmelding.

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe