Annonce
Østjylland

Får vi mere kultur til Odder med den nye kulturforening? Tja, gæt selv, hvad vi mener

Ole Bach og andre fra Odder Little Culture Club har bl.a. arrangeret pinsekoncert på Brandbygegaard. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Læserbrev: Vi har fået kritik for ikke at deltage i generalforsamlingen i en ny kulturforening, som blev stiftet i sidste uge i Odder.

Det er vi selvfølgelig kede af, men også lidt undrende overfor. Derfor vil vi gerne forklare, hvorfor vi ikke kunne se en mening med at møde op.

Det er jo ingen hemmelighed, at Odder Kommunes politikere har valgt, at kommunen ikke prioriterer at bruge penge på kulturen, så derfor er det endnu mere vigtigt, at de få midler, der er, bruges fornuftigt, så vi kan få mest kultur for pengene.

Vi tror ikke, at en ny kulturforening, der skal dele 250.000 kr. ud om året, vil bringe mere kultur til Odder. Vel at mærke 250.000 kr., som altid har været til rådighed.

Tværtimod er foreningen et meget dyrt mellemled, da fem af bestyrelsesmedlemmerne er ansat som ledere i Odder Kommune.

Samlet vil det koste ca. 150.000 kr. om året at holde bestyrelsen/foreningen kørende. Penge, der går til afholdelse af generalforsamling, bestyrelsesmøder, forplejning og løn til de fem ledere.

De penge kunne med fordel være lagt oven i puljen på de 250.000 kr.

Vi er en frivillig kulturforening med 78 medlemmer, og den fritid, vi bruger på at skabe kulturelle arrangementer i Odder, skal ikke bruges på at holde møder og snakke.

Vi prioriterer at producere noget, som mange mennesker kan få en god oplevelse ud af sammen med deres venner.

Derfor er vi lettere rystede over at få skudt i skoen, at vi modarbejder kulturudviklingen i Odder og blive irettesat af et af de fødte medlemmer (leder i en kommunal institution) i den nye kulturforening.

Han mente, det var på sin plads at nedgøre vores aktiviteter og brokke sig over, at vi ikke deltog.

Vi mener dog, at det må være op til den enkelte, om man vil møde frem til en generalforsamling i en nystiftet forening. Det er bestemt ikke fremmende for samarbejdet eller motivationen i forhold til at bruge tid på at skabe kulturelle arrangementer i Odder.

Samlet set er der vel blevet brugt mindst 75.000 skattekroner på tre timers generalforsamling. Og skræmmende nok, så har 112 entusiastiske kulturinteresserede Odder-borgere samlet brugt næsten 400 timer på at sidde i møde om kultur i stedet for at bruge de 400 timer på at skabe nogle arrangementer, som kommer os alle til gode.

Spørgsmålet er, om det er en god forretning for skatteborgerne i Odder, at man nu (igen) har en "professionel" bestyrelse, som skal dele 250.000 kr. ud til kulturelle aktører, samtidig med at de bruger mindst 150.000 kr. om året på at holde bestyrelsen kørende.

Giver det mening at besætte fem pladser i bestyrelsen med kommunale topembedsmænd til at understøtte og udvikle den kulturelle undergrund i Odder?

Får vi mere kultur til Odder med den nye kulturforening?

Tja, gæt selv, hvad vi mener.

Spørgsmålet er, om det er en god forretning for skatteborgerne i Odder, at man nu (igen) har en "professionel" bestyrelse, som skal dele 250.000 kr. ud til kulturelle aktører, samtidig med at de bruger mindst 150.000 kr. om året på at holde bestyrelsen kørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce