Annonce
Østjylland

Får vi mere kultur til Odder med den nye kulturforening? Tja, gæt selv, hvad vi mener

Ole Bach og andre fra Odder Little Culture Club har bl.a. arrangeret pinsekoncert på Brandbygegaard. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Læserbrev: Vi har fået kritik for ikke at deltage i generalforsamlingen i en ny kulturforening, som blev stiftet i sidste uge i Odder.

Det er vi selvfølgelig kede af, men også lidt undrende overfor. Derfor vil vi gerne forklare, hvorfor vi ikke kunne se en mening med at møde op.

Det er jo ingen hemmelighed, at Odder Kommunes politikere har valgt, at kommunen ikke prioriterer at bruge penge på kulturen, så derfor er det endnu mere vigtigt, at de få midler, der er, bruges fornuftigt, så vi kan få mest kultur for pengene.

Vi tror ikke, at en ny kulturforening, der skal dele 250.000 kr. ud om året, vil bringe mere kultur til Odder. Vel at mærke 250.000 kr., som altid har været til rådighed.

Tværtimod er foreningen et meget dyrt mellemled, da fem af bestyrelsesmedlemmerne er ansat som ledere i Odder Kommune.

Samlet vil det koste ca. 150.000 kr. om året at holde bestyrelsen/foreningen kørende. Penge, der går til afholdelse af generalforsamling, bestyrelsesmøder, forplejning og løn til de fem ledere.

De penge kunne med fordel være lagt oven i puljen på de 250.000 kr.

Vi er en frivillig kulturforening med 78 medlemmer, og den fritid, vi bruger på at skabe kulturelle arrangementer i Odder, skal ikke bruges på at holde møder og snakke.

Vi prioriterer at producere noget, som mange mennesker kan få en god oplevelse ud af sammen med deres venner.

Derfor er vi lettere rystede over at få skudt i skoen, at vi modarbejder kulturudviklingen i Odder og blive irettesat af et af de fødte medlemmer (leder i en kommunal institution) i den nye kulturforening.

Han mente, det var på sin plads at nedgøre vores aktiviteter og brokke sig over, at vi ikke deltog.

Vi mener dog, at det må være op til den enkelte, om man vil møde frem til en generalforsamling i en nystiftet forening. Det er bestemt ikke fremmende for samarbejdet eller motivationen i forhold til at bruge tid på at skabe kulturelle arrangementer i Odder.

Samlet set er der vel blevet brugt mindst 75.000 skattekroner på tre timers generalforsamling. Og skræmmende nok, så har 112 entusiastiske kulturinteresserede Odder-borgere samlet brugt næsten 400 timer på at sidde i møde om kultur i stedet for at bruge de 400 timer på at skabe nogle arrangementer, som kommer os alle til gode.

Spørgsmålet er, om det er en god forretning for skatteborgerne i Odder, at man nu (igen) har en "professionel" bestyrelse, som skal dele 250.000 kr. ud til kulturelle aktører, samtidig med at de bruger mindst 150.000 kr. om året på at holde bestyrelsen kørende.

Giver det mening at besætte fem pladser i bestyrelsen med kommunale topembedsmænd til at understøtte og udvikle den kulturelle undergrund i Odder?

Får vi mere kultur til Odder med den nye kulturforening?

Tja, gæt selv, hvad vi mener.

Annonce

Spørgsmålet er, om det er en god forretning for skatteborgerne i Odder, at man nu (igen) har en "professionel" bestyrelse, som skal dele 250.000 kr. ud til kulturelle aktører, samtidig med at de bruger mindst 150.000 kr. om året på at holde bestyrelsen kørende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce