Annonce
Debat

Fædre til døtre er ikke i tvivl: Kvindernes kamp handler også om vores opmærksomhed

"At blive far til en datter betyder også en gentagende påmindelse om, at der stadig er forskel. At køn stadig betyder meget i Danmark - alt for meget. Vi er åbenbart en del af de kun tre procent af danske mænd som ifølge Boston Consulting Group mener, der er et problem i relation til kønsbias. Det er en erkendelse, der fordrer både nysgerrighed og kræver opmærksomhed", skriver Janus Boye, Morten Holck Jørgensen og Steen Stavnsbo. Arkivfoto: Linda Kastrup/Linda Henriksen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Man bliver ydmyg som far, når det går op for én, at vi ikke kan spejle os i vores datter på samme måde som i sønner. Med det følger især en påmindelse om, at vi ikke har alle svarene, når døtrene vokser op, bliver ældre og på et tidspunkt bliver unge kvinder.

At blive far til en datter betyder også en gentagende påmindelse om, at der stadig er forskel. At køn stadig betyder meget i Danmark - alt for meget. Vi er åbenbart en del af de kun tre procent af danske mænd som ifølge Boston Consulting Group mener, der er et problem i relation til kønsbias. Det er en erkendelse, der fordrer både nysgerrighed og kræver opmærksomhed.

Det stiller krav om et andet syn på den måde, vi er sammen på - når vi mødes på skolen og uddannelsen, når vi mødes på arbejdspladsen og konferencen, og når vi mødes på gaden og i byen. Det er et opdateret syn på de sammenhænge, hvor der er for få kvinder, og hvor forholdene ikke er i orden.

Annonce


Derfor er det også stadig relevant at markere kvinders internationale kampdag - og især for fædre til døtre. Kvindernes internationale kamp- og festdag er både pigernes og fædrenes.


Som fædre interesserer vi os for vores døtre hele året rundt. Men især kvindernes internationale kampdag i går, 8. marts, er en anledning, der sparker refleksioner i gang.

Vi ønsker, at vore døtre møder en verden og et samfund uden fordomme om køn og seksualitet. En verden, der er nysgerrig på deres talenter, på deres værdier, og opfatter dem som ligeværdige og ligestillede. En verden, hvor diversitet og forskellighed er noget, man opfatter positivt og værdifuldt i beslutninger og i relationer.

Vi vil gerne markere, at kampen for ligestilling og lige vilkår i høj grad også vedrører os. Vi skal alle tage et medansvar, men fædre til døtre har et rigtigt godt udgangspunkt for at vise vejen.

At se sin datter tackle livet og møde hverdagen med oprejst pande er en gave. At se sin datter være engageret og frontløber i fællesskaber i skolen, i idrætsforeningen og i legefællesskaber eller på studiet og på arbejdspladsen er fantastisk.

Kvindernes internationale kampdag er en festdag - og en dag, hvor man som far til en datter bliver ekstra stolt af, at vi i kønsdebatten har flyttet os og fortsat vil flytte os, så vores døtre vokser op i et samfund, hvor det ikke er overraskende, at en kvinde er frontløber, men en selvfølgelighed.

Vi er der ikke helt endnu, og derfor er det også stadig relevant at markere kvinders internationale kampdag - og især for fædre til døtre. Kvindernes internationale kamp- og festdag er både pigernes og fædrenes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce