Annonce
Debat

Fædre til døtre er ikke i tvivl: Kvindernes kamp handler også om vores opmærksomhed

"At blive far til en datter betyder også en gentagende påmindelse om, at der stadig er forskel. At køn stadig betyder meget i Danmark - alt for meget. Vi er åbenbart en del af de kun tre procent af danske mænd som ifølge Boston Consulting Group mener, der er et problem i relation til kønsbias. Det er en erkendelse, der fordrer både nysgerrighed og kræver opmærksomhed", skriver Janus Boye, Morten Holck Jørgensen og Steen Stavnsbo. Arkivfoto: Linda Kastrup/Linda Henriksen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Man bliver ydmyg som far, når det går op for én, at vi ikke kan spejle os i vores datter på samme måde som i sønner. Med det følger især en påmindelse om, at vi ikke har alle svarene, når døtrene vokser op, bliver ældre og på et tidspunkt bliver unge kvinder.

At blive far til en datter betyder også en gentagende påmindelse om, at der stadig er forskel. At køn stadig betyder meget i Danmark - alt for meget. Vi er åbenbart en del af de kun tre procent af danske mænd som ifølge Boston Consulting Group mener, der er et problem i relation til kønsbias. Det er en erkendelse, der fordrer både nysgerrighed og kræver opmærksomhed.

Det stiller krav om et andet syn på den måde, vi er sammen på - når vi mødes på skolen og uddannelsen, når vi mødes på arbejdspladsen og konferencen, og når vi mødes på gaden og i byen. Det er et opdateret syn på de sammenhænge, hvor der er for få kvinder, og hvor forholdene ikke er i orden.

Annonce


Derfor er det også stadig relevant at markere kvinders internationale kampdag - og især for fædre til døtre. Kvindernes internationale kamp- og festdag er både pigernes og fædrenes.


Som fædre interesserer vi os for vores døtre hele året rundt. Men især kvindernes internationale kampdag i går, 8. marts, er en anledning, der sparker refleksioner i gang.

Vi ønsker, at vore døtre møder en verden og et samfund uden fordomme om køn og seksualitet. En verden, der er nysgerrig på deres talenter, på deres værdier, og opfatter dem som ligeværdige og ligestillede. En verden, hvor diversitet og forskellighed er noget, man opfatter positivt og værdifuldt i beslutninger og i relationer.

Vi vil gerne markere, at kampen for ligestilling og lige vilkår i høj grad også vedrører os. Vi skal alle tage et medansvar, men fædre til døtre har et rigtigt godt udgangspunkt for at vise vejen.

At se sin datter tackle livet og møde hverdagen med oprejst pande er en gave. At se sin datter være engageret og frontløber i fællesskaber i skolen, i idrætsforeningen og i legefællesskaber eller på studiet og på arbejdspladsen er fantastisk.

Kvindernes internationale kampdag er en festdag - og en dag, hvor man som far til en datter bliver ekstra stolt af, at vi i kønsdebatten har flyttet os og fortsat vil flytte os, så vores døtre vokser op i et samfund, hvor det ikke er overraskende, at en kvinde er frontløber, men en selvfølgelighed.

Vi er der ikke helt endnu, og derfor er det også stadig relevant at markere kvinders internationale kampdag - og især for fædre til døtre. Kvindernes internationale kamp- og festdag er både pigernes og fædrenes.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Analyse: Armlægningen om næste års milliardbudget er knap begyndt og borgmesteren har allerede kastreret hele byrådet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ude af drift: Pornoautomat er en fed forretning for Den Gamle By

AGF For abonnenter

Bagkanten: Drop nu det skuespil, Thorsteinsson. Der er andre og langt bedre måder at hjælpe AGF til succes på

Debat

Radikalt byrådsmedlem skælder ud på sine kolleger: Hvorfor tager I ikke århusborgerne alvorligt?

Sport

Aarhus United rystede posen mod landets bedste, men kunne til syvende og sidste ikke følge med

Debat

Godt forslag til Simsek: Sænk hastigheden i Aarhus - så sænker du også støjen

AGF For abonnenter

Følg mig, drenge - spillet halter, men AGF er endelig stemplet ind i denne sæson

Debat

Det er blevet svært at sige goddag: Danmark har fået krammeabstinenser

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kridthøj Torvet er komplet: Familie-imperium åbner slagterbutik

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Aarhus

Er du klar til at flashe fodboldtrøjen for kræftramte børn? Superligaspillere tyvstartede på sygehuset

Aarhus For abonnenter

Har brandskole forgiftet omgivelserne? Kød fra kvæg på mark i Aarhus skal undersøges for ekstremt giftigt stof

Erhverv

Salg i sex-legetøj: Aarhus-virksomhed modtager international pris

Annonce