Annonce
Sport

Fæl første halvleg ødelagde drømmen om top otte

Århus Håndbold tabte på udebane mod Mors/Thy og er dermed uden chance for at nå slutspillet. Arkivfoto: Ole Nielsen

Århus Håndbold leverede en elendig indsats i første halvleg og havde allerede udspillet sin chance inden pausen. Det endte med en sejr på 25-21 til Mors/Thy, som dermed er klar til slutspillet.

Håndbold: Århus Håndbold har udspillet sin rolle i denne sæson.

Onsdag aften tabte holdet 21-25 til Mors/Thy på udebane og dermed kan Erik Veje Rasmussens tropper ikke længere spille sig ind i top otte, der giver adgang til slutspillet.

I stedet kan den århusianske spillertrup gå i gang med forberedelserne til efteråret og ikke mindst evaluere på et grundspil, hvor præstationerne har været så svingende, at det er helt fortjent, at de orangeklædte ikke er med, når duellen om de fire semifinalepladser sættes i gang.

Onsdagens indsats i Thisted var et glimrende billede på den dårlige side af Århus Håndbold. Et kollektiv, som enten brillerer eller dumper med et brag. I det vestjyske faldt holdet med sådan et brag, at det stadig giver genlyd i ørerne på de mange fremmødte tilskuere i Thyhallen.

For selvom kampen var skrevet op som en skæbnekamp om den sidste billet i slutspillet, så lignede gæsterne ikke et hold, der var klar til at slås, da kampen blev fløjtet i gang. Tænding og arbejdsraseri var pakket væk i en blanding af nervøsitet og manglende tro på tingene, og da de første minutter ikke forløb efter planen, så bukkede kollektivet helt under og blev et nemt offer for et hjemmehold, som hurtigt lugtede blod og bare tromlede afsted.

Erik Veje Rasmussen forsøgte to gange at ruske liv i sine spillere, tænde ild i øjnene, men den uinspirerede indsats fortsatte i samme spor og fik de orangeklædte til at ligne en flok skræmte teenagere, der mest af alt havde lyst til at forlade hallen.

Det kunne de ikke. I stedet blev de kørt over af et hjemmehold, som spillede tempofyldt og med stor gejst og ikke mindst havde en stærk keeper i den tidligere Århus Håndbold-keeper, Kasper Larsen, der pillede alle vaneskud eller hentede bolden i sidenettet, når gæsterne overplacerede deres forsøg.

Foran 12-4 tog hjemmeholdet sin første timeout. Der var dog kun én stemme, der brændte igennem på gulvet. Det var Erik Veje Rasmussen, som totalt rød i hovedet, forsøgte at sparke til sine spilleres stolthed og få dem til at præstere.

I det mindste bare kæmpe for sagen.

- Nu tager I jer kraft'edme sammen, lød det blandt andre i et meget højt toneleje fra træneren, som i løbet af de første 20 minutter havde været hele bænken igennem for bare at finde en løsning, der kunne give den mindste smule medvind.

Håndboldliga

Mors/Thy-Århus Håndbold 25-21 (15-6)Mors/Thy: Nickolei Jensen 7, Christoffer Cichosz 6, Marcus Dahlin 4, Nicolai Sommer 3(1), Stefan Nielsen 2, Allan Toft Hansen 1, Lasse Pedersen 1, Mads Kjeldgaard Andersen 1

Århus Håndbold: Sebastian Henneberg 5, Sigvaldi Gudjonsson 5(2), Fredrik Schilling 4, Omar Ingi Magnusson 2(1), Frederik Krarup 2, Anders Kragh Martinusen 2, Stian Andre Brevik 1

Stillingen undervejs: 4-1, 8-2, 12-3, 15-6, 17-9, 21-14, 23-16, 24-20

Udvisninger: Mors/Thy 2, Århus Håndbold 3

Skrøbeligt kollektiv

Århus Håndbold havde udspillet sin chance ved pausen. 15-6 til hjemmeholdet i en første halvleg, der ikke var en mindre finale værdig. I hvert fald ikke fra gæsternes side.

Kampen må i den grad vække stof til eftertanke hos Erik Veje Rasmussen, der ikke får svært ved at udpege de kampe, hvor hans hold for alvor fejlede i denne sæson. At tabe til Mors/Thy kan ske. Fiaskoen opstod i udekampene mod TM Tønder, Skanderborg og Randers HH. Seks point, der ville have lunet gevaldigt i tabellen.

At onsdagens kamp i Mors-Thy alligevel skal tages med, skyldes, at kampen var et glimrende eksempel på hvor skrøbeligt det nuværende kollektivs mentale tilstand er, når det først kommer i modvind. At falde sammen på den måde, som århusianerne gjorde i første halvleg er simpelthen ikke acceptabelt, hvis man har en ambition om at blive tophold i den bedste række.

Godt nok blev indsatsen markant bedre i den resterende del af kampen, men det hjalp ikke det store. Føringen var simpelthen for stor til, at det kunne blive spændende på Bette Balkan.

Det tætteste århusianerne kom var minus fire mål med et minut tilbage på haluret.

Annonce

Amatøragtigt

- Det var en dybt pinlig forestilling. Vores målmænd fik ikke fat i noget som helst. Angrebsmæssigt havde vi 10 skud forbi mål og et væld af tekniske fejl. De første seks skud reddede Kasper Larsen. Det var skud uden kvalitet. Der var så meget uden kvalitet i dag. I anden halvleg så det lidt bedre ud, men de gange, vi troede, at vi havde chancen for at komme tilbage, var der en eller anden, der hoppede fra nul grader eller lavede en åndssvag teknisk fejl. Det var direkte utilgiveligt og jeg kan kun sige, at den forestilling var direkte amatøragtig. Det var ikke værdigt, sagde Erik Veje Rasmussen, der ikke købte snakken om en svær udebane.

- Jeg vil ikke placere den blandt de sværeste otte kampe i ligaen. Ude og hjemme mod de store hold er meget værre. Det kan da godt være, de kalder det "Bette Balkan", men der sker ikke en skid andet end der gør i de andre haller. Det er da meget hyggeligt, sagde Århus-træneren.

Efter nederlaget har sidste kamp i grundspillet mod Skjern ikke den store betydning for tabellen.

- Vi har tidligere talt om, at hvis det her skulle ske, så ville vi benytte det som en enestående lejlighed til at rykke folk. Det bliver ikke tre gange fodbold om ugen. Det bliver syv gange træning med fokus på kompetenceudvikling hos alle spillere. Vi har heldigvis de fleste spillere til næste sæson, så det her er en enestående mulighed for at få trænet. Det handlede om slutspil, men nu må vi udnytte situationen bedst muligt, sagde Veje.

Annonce

Hansen i tænkeboks

Den måde, kampen udformede sig på, kom også som et chok for udeholdets anfører Henrik Hansen.

- Jeg havde tænkt mange scenarier igennem, men det her var ikke et af dem, for vi havde set så skarpe ud til træning og i kamp. Vi har en god harmoni på holdet og er blevet rystet godt sammen i de seneste kampe, hvor vi har spillet godt. Så hvordan vi kan falde fuldstændigt bagover og tabe sådan en kamp, har jeg svært ved at svare på, sagde Hansen efter nederlaget.

Han har tidligere talt om, at den nuværende sæson kunne blive den sidste. Men da fløjten lød i Thisted var det ikke et emne.

- Jeg har ikke taget en beslutning. Jeg troede selv på, at vi kunne de vinde næste par kampe og så kunne jeg måske tage en beslutning efter et slutspil. Nu skal jeg vurdere, hvad der skal ske, men jeg har ikke nogen ambition om at tage en hurtig beslutning. Jeg skal lige have talt med klubben først. Knæet har det fint og er i bedring. Lige nu har jeg lyst til at sige, at jeg aldrig vil spille igen efter sådan en kamp, men det har været sjovt på det seneste og givet mig noget blod på tanden, sagde anføreren.

Det er ikke første gang, at Mors-Thy har drillet de århusianske ambitioner. I 2013 nappede vestjyderne billetten til DM-semifinalen for næsen af Århus Håndbold, da de slog Erik Vejes tropper i den sidste puljekamp i slutspillet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

'Jeg skal dræbe dig': 27-årig varetægtsfængslet efter vold og dødstrusler i Vestergade

Annonce