Annonce
Aarhus

Fælden klappede for 32-årig somalier efter voldsomt røveri: Ubetinget udvisning med indrejseforbud

I Retten i Aarhus onsdag 11. oktober blev en 32-årig somalisk mand idømt et år og tre måneders fængsel samt ubetinget udvisning af Danmark efter et voldsomt røveri tilbage i august måned. Foto: Henning Bagger

Retten i Aarhus har idømt en 32-årig somalisk mand fra Aarhus et år og tre måneders fængsel for røveri og vold. Udover fængselsstraffen er han blevet ubetinget udvist af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

AARHUS: En 32-årig somalisk mand fra Aarhus blev onsdag 11. oktober dømt i Retten i Aarhus efter anklageskriftet, hvor han var tiltalt for et groft og meget voldsomt røveri 8. august i år mod en 31-årig mand i en lejlighed på Nørregade i Aarhus.

Her truede den somaliske mand, sammen med en ukendt medgerningsmand, den 31-årige til at udlevere mobiltelefon, pas, hævekort og pinkode. Den 32-årige truede den 31-årige med kniv og skar ham i hånden og flere gange på maven. Da den 31-årige efterfølgende forsøgte at flygte fra stedet, trak den ukendte medgerningsmand ham ned fra en gitterport, hvorefter de to gerningsmænd sparkede ham i ryggen.

Den 32-årige gerningsmand blev i Retten i Aarhus idømt et år og tre måneders fængsel for røveri og vold. Udover fængselsstraffen blev manden, der tidligere er blevet betinget udvist tre gange, nemlig ubetinget udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. Manden har boet i Danmark, siden han var fem år gammel og ikke har noget familie i Somalia.

- Den tiltalte er tidligere straffet flere gange for personfarlig kriminalitet, og røveriet blev begået i prøvetiden for en betinget udvisning. Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at det denne gang skulle udløse en ubetinget udvisning, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

Den 32-årige mand blev anholdt få timer efter røveriet tilbage i august og har siddet varetægtsfængslet siden da. Han blev fængslet efter dom, hvilket han har kæret til landsretten, ligesom han har anket dommen til landsretten.

- Nu er det så op til landsretten at vurdere, om de er enige med byrettens dom, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce