Annonce
Østjylland

Fælles bestyrelse på plads

Den nye fælles bestyrelse for de fire landsbyordninger skal sikre, at der stadig er plads til forskelligheder i Hou, Hundslund, Saxild og Gylling. Haven her hører til i Hou. Foto: Søren E. Alwan

En fælles leder for de fire landsbyordninger kræver også en fælles bestyrelse, og den er nu fundet.

Odder: Efter mere end et år med den nye skolestruktur, hvor de fire landsbyordninger i oplandet er blevet samlet under en fælles ledelse, er der nu også nedsat en fælles skolebestyrelse. Eller i hvert fald næsten, for i Hou mangler man stadig at finde to medlemmer og en suppleant.

Og det bliver en skolebestyrelse, der kommer til at lave meget andet end bare besvare høringsbreve, lover Lone Jakobi (S), der er formand for børn-, unge- og kulturudvalget i Odder Kommune.

- Fra udvalgets side har vi meget fokus på samarbejde og forældredemokrati, så de vil blive spurgt, hørt og lyttet til, siger udvalgsformanden.

Annonce

Friske øjne

En af de første opgaver, den nye fælles bestyrelse har, er at lave et bud på, hvordan medlemmerne af de enkelte landsbyordningers skolebørnehusråd skal vælges, og hvordan bestyrelsen skal samarbejde med de fire skolebørnehusråd.

Og det bliver helt friske øjne, der kommer til at sidde med opgaverne i den nye fælles skolebestyrelse.

Der er nemlig ikke mange gengangere blandt de syv forældre, der indtil videre står på listen over medlemmer af den nye fælles skolebestyrelse som skal være det overordnede organ sammen med landsbyordningernes leder Vivian Anditsch og viceskoleleder Janni Thorstensen.

Udover samarbejdet med de fire skolebørnehusråd, er det skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for bl.a. undervisningens organisering, herunder undervisningstimetallet på hvert klassetrin.

Ligesom det er skolebestyrelsen, der laver de overordnede politikker og principper med respekt for, at der skal være plads til forskellighed de fire landsbyordninger imellem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce