Annonce
Østjylland

Fælles bestyrelse på plads

Den nye fælles bestyrelse for de fire landsbyordninger skal sikre, at der stadig er plads til forskelligheder i Hou, Hundslund, Saxild og Gylling. Haven her hører til i Hou. Foto: Søren E. Alwan

En fælles leder for de fire landsbyordninger kræver også en fælles bestyrelse, og den er nu fundet.

Odder: Efter mere end et år med den nye skolestruktur, hvor de fire landsbyordninger i oplandet er blevet samlet under en fælles ledelse, er der nu også nedsat en fælles skolebestyrelse. Eller i hvert fald næsten, for i Hou mangler man stadig at finde to medlemmer og en suppleant.

Og det bliver en skolebestyrelse, der kommer til at lave meget andet end bare besvare høringsbreve, lover Lone Jakobi (S), der er formand for børn-, unge- og kulturudvalget i Odder Kommune.

- Fra udvalgets side har vi meget fokus på samarbejde og forældredemokrati, så de vil blive spurgt, hørt og lyttet til, siger udvalgsformanden.

Annonce

Friske øjne

En af de første opgaver, den nye fælles bestyrelse har, er at lave et bud på, hvordan medlemmerne af de enkelte landsbyordningers skolebørnehusråd skal vælges, og hvordan bestyrelsen skal samarbejde med de fire skolebørnehusråd.

Og det bliver helt friske øjne, der kommer til at sidde med opgaverne i den nye fælles skolebestyrelse.

Der er nemlig ikke mange gengangere blandt de syv forældre, der indtil videre står på listen over medlemmer af den nye fælles skolebestyrelse som skal være det overordnede organ sammen med landsbyordningernes leder Vivian Anditsch og viceskoleleder Janni Thorstensen.

Udover samarbejdet med de fire skolebørnehusråd, er det skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for bl.a. undervisningens organisering, herunder undervisningstimetallet på hvert klassetrin.

Ligesom det er skolebestyrelsen, der laver de overordnede politikker og principper med respekt for, at der skal være plads til forskellighed de fire landsbyordninger imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce