Annonce
Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

De nyetablerede pukkelbump på blandt andet Vistoftvej i Sabro har betydet, at den gennemkørende trafik er reduceret og hastigheden sat ned. Løsningen virker derfor efter hensigten og Fællesrådet for Sabro-Fårup vil beholde bumpene. Foto: Henrik Lund
En række lokalsamfund skal meddele kommunen, om de vil have de udskældte pukkelbump fjernet og erstattet med pudebump. Nu melder Sabro klart ud.

AARHUS: Som vi ser det i fællesrådet, er pukkelbumpene pisseirriterende - og derfor virker de.

Sådan lyder den klare melding fra formanden for Fællesrådet for Sabro-Fårup, Ib Jensen.

Som andre fællesråd i kommunen er Fællesrådet for Sabro-Fårup af Aarhus Kommune blevet bedt om at svare på to spørgsmål i forbindelse med oprettelsen af en række hastighedszoner i kommunen:

Er I tilfredse med den etablerede løsning med pukkelbump?

Og:

Ønsker I dem udskiftet til pudebump, selv om den hastighedsdæmpende effekt af pudebump kan være mindre?

Sabros svar til kommunen lyder: Pukkelbumpene kan vi ikke undvære. Og nej, vi ønsker dem ikke udskiftet.

Annonce

Bumpene har reduceret farten

Meldingen overrasker måske nogle, eftersom pukkelbumpene på de sociale medier og i læserbreve nærmest er lagt for had.

- Pukkelbumpene er desværre nødvendige, hvis vi ønsker farten sat ned og reduceret den gennemkørende trafik, vi specielt slås med på ruten Sabro Kirkevej, Vistoftvej, Astervej, Sabrovej, Grønvej, Fårupvej og Gl. Viborgvej, forklarer Ib Jensen.

Det er formandens opfattelse, at pukkelbumpene har virket.

- Den gennemkørende trafik ser ud til at være reduceret, og hastigheden er sat ned. Det er i hvert fald den melding, vi har fået fra beboere på Agerbærvej og Sabro Kirkevej, oplyser han.

Pudebump tror fællesrådet i Sabro ikke på vil have den samme effekt.

- De kan erfaringsmæssigt passeres med pænt høj hastighed og er egentligt ikke er til megen gene, hvorfor de heller ikke bringer hastigheden ned, mener rådet.


Vi må jo heller ikke glemme, at en af de allervigtigste årsager til, at vi ønsker hastigheden nedsat til 40 km/t er, at vi ønsker at gøre det mere sikkert for alle at gå over vejene og at cykle på disse; ikke mindst for børn, men også for ældre, som måske ikke er helt så godt gående, men stadig er fint mobile

Ib Jensen, formand for Fællesrådet for Sabro-Fårup


Da Aarhus Kommune har tænkt sig at lade de lokale fællesråd bestemme, om de pukkelbump, som er sat op, skal skiftes ud eller ej, ser det ud til, at Sabro nu får lov at beholde pukkelbumpene.

- De kan være både trælse og irriterende, men desværre er der nogen, som har meget svært ved at fange budskaberne og derfor må der mere kradse midler i brug. Ingen af os kan vel helt frasige os, at vi kan være tilbøjelig til at glemme hastighedsgrænserne i ny og næ, lyder det fra Ib Jensen.

Han fortsætter:

- Vi må jo heller ikke glemme, at en af de allervigtigste årsager til, at vi ønsker hastigheden nedsat til 40 km/t er, at vi ønsker at gøre det mere sikkert for alle at gå over vejene og at cykle på disse; ikke mindst for børn, men også for ældre, som måske ikke er helt så godt gående, men stadig er fint mobile.

Annonce

Fællesråd burde have været hørt

De øvrige involverede fællesråd skal give kommunen besked om deres holdning til pukkelbumpene inden udgangen af januar.

I Fællesrådet for Sabro-Fårup er der i øvrigt stor tilfredshed med, at fællesrådene nu bliver hørt om deres holdning til pukkelbumpene. Det gjorde de ikke, inden de blev sat op.

- Vi ville have foretrukket, at man havde taget en dialog med fællesrådene, før man var påbegyndt projektet. Det kunne have fjernet mange misforståelser i processen, lyder det fra Ib Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Navne

Ny kunderådgiver i Aarhus Nord

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce