Annonce
Debat

Fællesrådets nytårsønske til byrådet: Lad os få en park på Pier 3

"Molslinjen har sluppet grebet om Pier 3, og fremtiden for det måske vigtigste ubebyggede areal i Aarhus er åben. Men hvad nu? Kører man på med planer om bebyggelse og byfortætning, eller er tiden kommet til, at Aarhus Byråd rydder plade og lader borgerne få indflydelse på, hvordan området skal udvikles", skriver Jan Schrøder og Peder Størup. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Molslinjen har sluppet grebet om Pier 3, og fremtiden for det måske vigtigste ubebyggede areal i Aarhus er åben. Men hvad nu? Kører man på med planer om bebyggelse og byfortætning, eller er tiden kommet til, at Aarhus Byråd rydder plade og lader borgerne få indflydelse på, hvordan området skal udvikles?

Vi tror på, at fremtidens byudvikling i langt højere grad end nu vil dreje sig om at sikre plads til grønne og rekreative områder, at ubebyggede arealer ikke kun ses som byggefelter, men som fremtidens offentlige grønne byrum. At natur og rekreative grønne områder er lige så vigtige inde i byerne som udenfor.

Byen har kørt hårdt på med byfortætningsstrategien, men måske er vi ved at være der, hvor det i højere grad er byrumsstrategien, der skal forme byen de næste 10 år?

Annonce


Hvad nu, hvis man når frem til, at det vil være byens bedste investering i fremtiden?


Vores vision er en park på Pier 3, ikke kun, fordi vi gerne vil give plads til det grønne, men også, fordi vi kan se et stort behov for arealer, hvor der er plads til mennesker og rekreative aktiviteter. Et behov, der ikke er blevet mindre. Vi tror på, at en park med den beliggenhed kan blive til et stort aktiv for hele Aarhus og måske endda blive et nationalt vartegn for Danmark som en grøn nation.

Vi håber på, at byrådet vil være åben overfor at få undersøgt, hvilken værdi en park vil have for Aarhus, så de værdier, der er blødere end beton, også bliver værdisat. Som det er nu, er der kun blevet regnet på værdien af byggeri.

Byrådet har mulighed for at træffe de samme valg, som andre visionære beslutningstagere tog før dem, og som sikrede eksistensen af parker som Central Park i New York, Hyde Park i London og vores egen Mindeparken ved Marselisborg. Der er brug for, at byrådet åbner op for, at Pier 3 potentielt kan anvendes på en anden måde end til byggeri, så vi kan få muligheder og potentiale afdækket. Vi er klar over, at en park vil kræve ekstern finansiering, men vi tror på, at viser byrådet interesse, vil investorerne også gøre det.

Byrådet har intet at miste, og i værste fald når man frem til, at en park ikke er pengene værd. Men hvad nu, hvis man når frem til, at det vil være byens bedste investering i fremtiden?

Byen har alt at vinde ved at få undersøgt alle muligheder. Vi vil se frem til en byrådsbeslutning om, at Aarhus Byråd ønsker Piers 3 fulde potentiale belyst. Vi håber, at byrådet vil tage godt imod, vores nytårsønske.

Vil man læse mere om visionen og støtte forslaget med en underskrift, så kan man læse mere på www.aarhushavnepark.dk, hvor knap 1700 indtil nu har støttet forslaget med en underskrift.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Vores bymidter skal leve: På den måde tiltrækker vi nye familier til de mindre byer

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Hilsner fra bl.a. Simon Kjær, OB, Brøndby, Michael Falch og Kasper Hjulmand: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce