Annonce
Kultur

Fællessang: Musikskole vil lave flere koncerter

Musikskolens lærere hylder Kim Larsen og Benny Andersen, der begge døde sidste år, med en koncert i Pakhuset. Foto: Odder Musikskole
Billetterne blev revet væk på få dage, da Odder Musikskole annoncerede en særlig aften med fokus på Kim Larsen og Benny Andersen. Lærerne er også i hopla.

Odder: Folk i Odder er vilde efter at gå en aftentur på Rabalderstræde med Rosalina under armen. Odder Musikskole fik i løbet af få dage solgt alle billetter til en hyldestkoncert for Kim Larsen og Benny Andersen, og det giver mod på mere.

- Vi snakker om, hvordan vi lige så langsomt kan videreudvikle det. Hvordan vi kan bruge musikken til at fortælle den gode historie, og hvordan folk er medaktører i en eller anden form. Da vi satte billetterne til salg, var de væk i løbet af ganske få dage. Det kom lidt bag på mig. Men vi har fuldt hus, og det er en dejlig fornemmelse, siger musikskoleleder Steen Hattesen.

For to år siden var musikskolen med til at lave en Liva Weel-koncert som en del af Kulturby 2017. Liva Weels debut fandt nemlig sted i Odder, og det blev markeret med en koncert, der blandt andet bød på fællessang.

Der er også fællessang på programmet mandag 30. september klokken 19.30, når musikskolens lærere går på scenen i Pakhuset.

Annonce

Jeg ved, at fællessang ligger i tiden. Jeg tror, det er en af tidens trends, folk vil gerne have noget at samles om.

Steen Hattesen, musikskoleleder

Fællessang er tidens trend

- Jeg ved, at fællessang ligger i tiden. Jeg tror, det er en af tidens trends, folk vil gerne have noget at samles om. På busstationen sidder der fire på en bænk og venter på bussen med hver sin mobiltelefon. Med streaming er alt blevet så nemt, men vi har et afsavn, vi savner et eller andet, noget vi kan samles om, siger Steen Hattesen.

Og det, danskerne kan samles om, det er den fælles kulturelle bagage. Det, alle sammen kender. Der er ikke så meget, men Kim Larsens og Benny Andersens sange kan de fleste danskere genkende.

- Jeg tror, det er Andersen og Larsen, der sælger billetter. Men vi trænger også til at være sammen med hinanden og mærke hinandens fællesskab, siger musikskolens leder.

Det er musikskolens lærere, der står for musikken. Bandet har fået navnet Fedt & Kester, og her er alt fra klassiske instrumenter som cello og violiner til en moderne omnichord. Bandet tog i august et par dage til Samsø for at øve sangene, der bliver spillet i nye arrangementer.

Den bedste teambuilding

- Den store ekstragevinst er, at det er den bedste teambuilding, de har oplevet. Det er kommet bag på mig, men efter vores tur til Samsø er der kommet så meget god respons. Alle lærerne er med, og de har sat deres præg på musikken, siger Steen Hattesen.

Han spiller selv med og introducerer Kim Larsen og Benny Andersen for publikum.

- Der er mange lighedspunkter. De var begge slidere, som nøje havde planlagt, hvordan de arbejdede. Deres syn på danskheden og skepsis omkring den måde, vi er på, er vældig interessant og en fællesnævner for dem, siger Steen Hattesen.

- Jeg kan også historien om Svante, som Benny Andersen skrev om. Han er født Svensson og er svensk. Han tog færgen over Øresund ved en fejl og blev søsyg undervejs, så han kom aldrig tilbage. Jeg mener, at jeg så ham i Gilleleje sidste sommer, han spejdede mod Sverige, tilføjer Steen Hattesen med et glimt i øjet.

Koncerten er også et uofficielt kickoff til den LMS-festival (Levende Musik i Skolen) for børn og unge, der foregår i Odder og Horsens 1.-3. oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce