Annonce
Aarhus

Fællesskab gør boliger billige

<p>Boliginvestorer skal forpligte sig til almennyttige investeringer som skovplantning i Aarslev. Visualiseringer: Sleth Arkitekter</p>

Deleøkonomi og fællesfaciliteter giver basis for usædvanligt billige boliger i Årslev.

Meget godt kan man sige om parcelhuse i omegnen af stor-Aarhus. Men vi har stadig til gode at høre nogle kalde dem billige. Men det tillægsord forventer Kim Bisgaard og Søren Leth godt, at man vil kunne hæfte på nogle af de boliger, de planlægger i Årslev.

Den urbane landsby liger ned mod Årslev Engsø og skal være et åndehul for beboere i den midtby, hvor der bliver bygget tættere og tættere for at skabe plads til et voksende indbyggertal.

»Vi vil gerne åbne et helt nyt boligmarked i Aarhus. Familieboliger der er til at betale,« siger Kim Bisgaard.

Fremtidens kolonihaver? Små huse, man kan bo i. ?Men her er ingen private jordlodder. I stedet­ en fælled - et fælles område for alle.

Det lader sig gøre at skrue ned for prisen, fordi man sparer penge ved at tænke fællesskab, deleøkonomi og fællesfacililiteter ind i boligerne.

Annonce
På Skibbyvej syd for landsbyen Årslev ligger en række gamle statshusmandsbrug. På visualiseringen her suppleres de af ny og gentænkte statshusmandsbrug.

»Desuden vil vi også gerne bygge almennyttige boliger, så der er billige lejeboliger. Det vil være et stort aktiv for de mange, der gerne vil flytte til Aarhus, men lige nu har svært ved at få råd til en bolig,« siger Kim Bisgaard.

De to projektudviklere planlægger også en helt ny boligtype i Årslev.

»En slags fusion mellem kolonihavehuse og sommerhuse,« kalder Kim Bisgaard de nye boliger.

Målgruppen er dem, der bor i byens centrum på lidt plads uden adgang til hverken have eller natur.

»De kan have en gentænkt deltidsbolig i Årslev Fælled. En lille bolig tæt på andre uden egen have, hvor de benytter og dyrker fællesarealer med det eksisterende Årslev. Til gengæld har den adgang til fælleden,« siger Kim Bisgaard.

Folk fra byen cykler i forvejen til Årslev for at dyrke grøntsager og passe friland i det succesfulde fællesgartneri, der findes i nedlagte drivhuse ved Årslev Engsø. Vi vil give dem muligheden for, at de kan bo der, når de ikke er i lejligheden i centrum, siger Kim Bisgaard.

Han forestiller sig, at familierne kan tage letbanen eller cykle ad Brabrandstien ud til deres nye hus midt i naturen.

»Vi ser rekreative- og oplevelsesbaserede naturoplevelser som dette være en forudsætning for den ønskede kraftige fortætning i Aarhus centrum. Dermed håber vi også, vi kan være med til at supplere den udsendte planstrategi, som den også rummer planer for og krav til udviklingen på »kanten af byen,« siger Kim Bisgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce