Annonce
Leder

Fællesskabet skal bære idrætsforeningerne videre

Med aflysningen af Smukfest ser Skanderborg Håndbold nemlig ind i et regnskab, hvor de forventede 900.000 kroner fra arbejdet på Smukfest pludselig forsvinder.

Det er forfærdeligt. Det er en katastrofe. En tragedie. Frygteligt.

Det vrimler med ord til at beskrive corona-krisen, og hver mund har sit foretrukne. Der er få positive ting at hive ud af denne krise, som har ramt hele verden.

Det mest positive set herfra er menneskers evne til at træde sammen, at finde og føle et fællesskab og derigennem skabe noget positivt. Om det er de mange musikere, der giver en gratis koncert via internettet, i en baggård eller foran vinduerne til et plejehjem, eller om det er de utroligt mange små virksomheder, der har fundet en ny måde at levere deres varer på; enten i form af færdige madvarer, råvarer eller helt andre produkter. Det er sandheden om mennesket, der aldrig giver op, men finder en ny vej.

Den bliver der brug for mange steder, når en gang vi kommer på den anden side af coronaens hærgen.

Sommerens komme betyder normalt nedtælling til festivaler, byfester og masser af glade mennesker. I år skulle sommeren have budt på et overflødighedshorn af sport med EM-slutrunde i fodbold, de olympiske lege og et væld af andre internationale, nationale og lokale begivenheder. Men sådan bliver det ikke. Og det gør ondt mange steder.

Som eksempelvis i Skanderborg, hvor den lokale håndboldklub - som i årevis har evnet at få rigtig meget ud af lidt - nu står overfor en større udfordring, end nogle af klubbens mange hold har prøvet på banen. Med aflysningen af Smukfest ser Skanderborg Håndbold nemlig ind i et regnskab, hvor de forventede 900.000 kroner fra arbejdet på Smukfest pludselig forsvinder. Det er næsten en million kroner for en idrætsforening, som i Danmark er berømt for sin evne til at udvikle talenter for et meget lille budget.

Det budget er nu meget mindre, men det er lige her, at Skanderborg Håndbold uden tvivl vil opleve, hvor stort og stærkt fællesskabet er i klubben.

Skanderborg Håndbold er blot én af mange, mange idrætsforeninger over hele landet, der pludselig oplever, at en vigtig indtægtskilde forsvinder. Og for medlemmerne i klubben er det selvfølgelig forfærdeligt. På nøjagtig samme måde, som det er forfærdeligt for alle andre berørte af corona-krisen.

Thomas Nielsen-Grøn, redaktionschefFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce