Annonce
Aarhus

Fængsel og stor bøde til fartglad indbrudstyv: Dømt for 130 forhold

En 32-årig mand blev tirsdag dømt for 130 forhold ved Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Listen var lang, da en 32 årig mand ved Retten i Aarhus blev dømt for ikke mindre end 130 forhold lige fra tyveri til narkokørsel.

AARHUS: Ubetinget fængsel i et år og to måneder, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i 10 år. Sådan lød dommen ved Retten i Aarhus tirsdag, da en 32-årig mand stod tiltalt for ikke mindre end 130 forskellige forhold – heriblandt flere tyverier, indbrud, databedragerier og færdselsforseelser.

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden september. Han kom for alvor i politiets søgelys, da en patrulje fra Aarhus Vest standsede ham i en bil på baggrund af flere færdselsforseelser.

I bilen lå blandt andet flere helt nye sportssko med prismærker på. Det fik betjentene til at mistænke, at den 32-årige kunne stå bag et større tyveri ugen før mod en sportsbutik i Bruuns Galleri i Aarhus. Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang til et varelager, hvorefter han fyldte bilen med sportstøj til en værdi af over 300.000 kroner.

Via overvågningsoptagelser og ransagninger lykkedes det politiet at koble den 32-årige til indbruddet i Bruuns Galleri.

En gennemgang af hans noget brogede cv viste, at den 32-årige også var sigtet for en række butikstyverier i Østjylland, som han også blev tiltalt for under sagen.

Derudover havde han begået en del færdselsforseelser, som narkokørsler og kørsler uden kørekort. Alt i alt gav det en bøde på 50.000 kroner og en frakendelse af kørekortet, der gælder de næste 10 år.

Annonce

Stjal borgeres kreditkort

Den 32-årige erkendte alle forhold – deriblandt også flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, som han efterfølgende havde hævet eller forsøgt at hæve penge på.

Anklager i sagen, Jacob Gents, er tilfreds med udfaldet af sagen.

- Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde, lyder det fra anklageren i en pressemeddelse.

Den 32-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning kan påbegyndes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce