Annonce
Aarhus

Fængsel og stor bøde til fartglad indbrudstyv: Dømt for 130 forhold

En 32-årig mand blev tirsdag dømt for 130 forhold ved Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Listen var lang, da en 32 årig mand ved Retten i Aarhus blev dømt for ikke mindre end 130 forhold lige fra tyveri til narkokørsel.

AARHUS: Ubetinget fængsel i et år og to måneder, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i 10 år. Sådan lød dommen ved Retten i Aarhus tirsdag, da en 32-årig mand stod tiltalt for ikke mindre end 130 forskellige forhold – heriblandt flere tyverier, indbrud, databedragerier og færdselsforseelser.

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden september. Han kom for alvor i politiets søgelys, da en patrulje fra Aarhus Vest standsede ham i en bil på baggrund af flere færdselsforseelser.

I bilen lå blandt andet flere helt nye sportssko med prismærker på. Det fik betjentene til at mistænke, at den 32-årige kunne stå bag et større tyveri ugen før mod en sportsbutik i Bruuns Galleri i Aarhus. Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang til et varelager, hvorefter han fyldte bilen med sportstøj til en værdi af over 300.000 kroner.

Via overvågningsoptagelser og ransagninger lykkedes det politiet at koble den 32-årige til indbruddet i Bruuns Galleri.

En gennemgang af hans noget brogede cv viste, at den 32-årige også var sigtet for en række butikstyverier i Østjylland, som han også blev tiltalt for under sagen.

Derudover havde han begået en del færdselsforseelser, som narkokørsler og kørsler uden kørekort. Alt i alt gav det en bøde på 50.000 kroner og en frakendelse af kørekortet, der gælder de næste 10 år.

Annonce

Stjal borgeres kreditkort

Den 32-årige erkendte alle forhold – deriblandt også flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, som han efterfølgende havde hævet eller forsøgt at hæve penge på.

Anklager i sagen, Jacob Gents, er tilfreds med udfaldet af sagen.

- Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde, lyder det fra anklageren i en pressemeddelse.

Den 32-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning kan påbegyndes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce