Annonce
Alarm 112

Fængselsbetjent overfaldet med knytnæve og glas i Enner Mark

En fængselsbetjent måtte på skadestuen til behandling efter et overfald fra en indsat onsdag. Arkivfoto: Gitte Gry Langkjær
Ansat på fængslet måtte på sygehuset til behandling efter et overfald onsdag.
Annonce

Artiklen er opdateret med kommentar fra institutionschef Anette Bækgaard Jakobsen, Enner Mark Fængsel

Horsens: Det gik voldsomt for sig, da en fængselsbetjent onsdag ved 17-tiden ville aflevere mad til en indsat i en celle i den særligt sikrede afdeling E.

Ifølge Fængselsforbundet blev fængselsbetjenten overfaldet, da han åbnede døren til cellen.

- Den indsatte er utilfreds og meddeler, at han ikke ønsker mad. Da kollegaen åbner døren til cellen, slår den indsatte ham med en knytnæve i ansigtet, og efterfølgende kaster han et glas i ansigtet på ham, der rammer ham i øjet, fortæller formand Bo Yde Sørensen.


Han er rystet over, at overfaldet kommer ud af den blå luft og helt umotiveret.

Maj-Britt Balle, tillidsrepræsentant for fængselsbetjentene, Enner Mark Fængsel


Fængselsbetjenten blev efter overfaldet kørt på skadestuen til behandling.

Ifølge Maj Britt Balle, lokalformand i Fængselsforbundet og tillidsrepræsentant i Enner Mark Fængsel, har han det efter omstændighederne OK.

Annonce

Magtanvendelse på indsat

- Men han er rystet over, at overfaldet kommer ud af den blå luft og helt umotiveret. Han havde haft en korrespondance med den indsatte og stod stille og roligt, da den indsatte slog ud og ramte ham på læben og i samme moment slog ham med den anden hånd i hovedet, så glasset røg på gulvet, fortæller Maj-Britt Balle.

Flere fængselsbetjente ilede kollegaen til hjælp, og de måtte bruge magtanvendelse for at få den indsatte til at falde til tro.

- Han var meget voldsom, og de kunne slet ikke snakke ham til ro. Her var fortsat meget uadreagerende, og de måtte bruge stav, oplyser Maj-Britt Balle.

Annonce

- Det er uacceptabelt

Overfaldet på fængselsbetjenten bliver nu gransket nærmere med henblik på, om noget kunne være gjort anderledes, lyder det fra fængslets ledelse.

- Det berører mig altid dybt, når en medarbejder bliver udsat for vold. Det er uacceptabelt, og vi arbejder hele tiden på at forebygge vold. Derfor går vi også altid ind og analyserer for at se, om vi kunne have gjort noget anderledes. Men der er også den menneskelige faktor og adfærd hos de indsatte. Det er ikke alt, vi kan forebygge, siger institutionsleder Anette Bækgaard Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce