Annonce
Østjylland

Fængslet i tre dage: 24-årig nægtede sig skyldig i voldtægt

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær, Scanpix
Søndag eftermiddag blev en 24-årig mand fængslet i tre dage, sigtet for søndag morgen at have voldtaget en 20-årig kvinde, som på grund af alkohol og træthed følte sig ude af stand til at sige fra.

Randers: En 24-årig mand nægtede sig skyldig i voldtægt, da han i grundlovsforhør sad overfor dommer Lene Hjerrild søndag eftermiddag. Han var sigtet for at have voldtaget en 20-årig kvindelig bekendt på en privatadresse i Middelgade i Randers søndag klokken 6.10, ifølge sigtelsen skulle den unge kvinde på grund af alkoholindtag og træthed have været ude af stand til at modsætte sig voldtægten.

Voldtægten blev anmeldt til Østjyllands Politi klokken 6.41, og klokken 7.08 blev den 24-årige mand anholdt.

Han blev ført ind i retten i en af politiets blå dna-dragter, med sorte strømper i sorte klip-klappere.

Inden grundlovsforhøret gik i gang, havde han talt sagen igennem med sin forsvarer, advokat Dorthe Østerby.

Dørene i sagen blev lukket efter begæring fra anklager Marianne Birch, Østjyllands Politi. Hun mente, at offentliggørelse af den 24-åriges forklaring kunne hindre sagens opklaring, og Lene Hjerrild valgte at følge den tankegang.

Dommerens kendelse gik på at den sigtede skulle varetægtsfængsles i tre gange 24 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce