Annonce
Sport

Færøerne har givet mere tid til fodbold

Jesper Brinck har fået rig mulighed for at bruge sin fysik på Færøerne, hvor dommerlinjen følger britisk fodbold, ifølge den tidligere Brabrand-anfører. Foto: Ole Nielsen
Jesper Brinck har fundet sig til rette i en mere rolig hverdag på Færøerne, hvor han har stor succes i fodboldklubben KI Klaksvik.

FODBOLD: Han har skulle væbne sig med tålmodighed i flere situationer. I Aarhus føltes det til tider som om, at han rendte rundt som en hovedløs hane fra sted til sted for at nå de ting, som han skulle klare i løbet af døgnets 24 timer. Deadlines på arbejde, fodboldtræning og de andre daglige gøremål for den daværende anfører i Brabrand, Jesper Brinck.

Vinterens skifte til Færøerne og klubben Klaksvik har dog vendt de udfordringer på hovedet. Ambitionerne på fodboldbanen er stadig store, hvis ikke større end på fodboldanlægget ved Engdalsvej, men forholdet til tid er noget helt andet i den nordlige del af Atlanterhavet.

Her lyder det oftere, at hvis vi ikke når det i dag, så når vi det nok i morgen eller dagen efter. En mere rolig tilgang til tingene, som Jesper Brinck lige har skulle komme under huden på i det første halve år af sit ophold i Færøernes næststørste by, Klaksvik, hvor han er på kontrakt frem til årsskiftet.

- Der er en anden mentalitet heroppe. Der er ikke så travlt i hverdagen, som man ofte kunne opleve derhjemme. Hvis jeg aftaler, at jeg skal ud og spise med folk, så gør jeg alt i min magt til at nå frem til det aftalte tidspunkt. Første gang jeg skulle mødes med nogle af mine holdkammerater, kom jeg ind på restauranten et minut over otte, hvor ingen af dem var mødt op. Da ingen af dem kom lige efter, begyndte jeg at skrive rundt for at høre om jeg havde misset et eller andet. Det havde jeg ikke. De begyndte bare først at komme dryssende 10 minutter senere. Sådan er det lidt heroppe. De er meget afslappet omkring tiden. Vi skal nok nå det hele. Det har jeg skulle vænne mig til, fortæller Jesper Brinck og tilføjer, at det har været det samme i arbejdslivet.

Ved siden af sin kontrakt som fodboldspiller har han fået et deltidsjob som HR-ansvarlig i en lokal virksomhed. Her kan der også gå længere tid end vanlig med at få svar tilbage. Et helt andet scenarie end da han var ansat i virksomheden Terma i Lystrup, hvor der ofte fulgte en deadline med en given opgave.

- Der er nogle kulturelle forskelle, som jeg lige har skulle tage til mig. Derhjemme skulle svaret ofte falde 24 timer efter opgaven var blevet givet, men her kan der godt gå et par uger. Det er lidt som om, at hvis der kommer en anden opgave undervejs, så kaster man sig over den, hvis den er sjovere. Så kan den anden vente lidt, griner forsvarsspilleren.

Annonce

Blå bog

Jesper Brinck

Født: 22. marts 1989

Fodboldspiller

Klub: KI Klaksvik, hvor han har kontrakt til nytår

Tidligere anfører i Brabrand, hvor han spillede i næsten syv sæsoner

Tidligere klubber: Brabrand, Varde IF og Esbjerg

KI Klaksvik sluttede som nummer fire i sidste sæson og er derfor med i kvalifikationen til Europa Leagues gruppespil. Holdet starter i runde et.

Klaksvik har vundet det islandske mesterskab 16 gange. Senest i 1999.

Færøernes AGF

Han har dog fundet sig til rette i den næststørste by. Sammen med holdkammeraterne i KI Klaksvik har Jesper Brinck klaret sig så godt, at han og holdet er på en delt førsteplads i den bedste færøske række. Den færøske række bliver ofte sammenlignet med den danske 2. division og 1. division, og ifølge forsvarsspilleren så er der en klar opdeling mellem de fem bedste og de fem dårligste i landets bedste fodboldrække.

- De gode spillere i rækken er virkelig dygtige. Der skal du være opmærksom, når de kommer drønende. Jeg tror, at det har været godt for mig at komme væk fra dagligdagen i Aarhus, hvor jeg nogle gange følte mig som en hovedløs hane uden hoved. På Færøerne har jeg fået tid til at fokusere mere på fodbolden. Jeg tror, at det er en fordel, at jeg ikke har så travlt, men at fodbolden kommer først. I Klaksvik er det bare holdet, der kommer først.

- Det fik jeg også at vide, da jeg tog herop. Jeg måtte ikke blive overrasket, hvis folk henvendte sig på gaden og ville diskutere taktik og spørge til holdets præstationer. Det har jeg ikke prøvet så meget endnu, fordi vi har klaret os godt, men der er ingen tvivl om, at fodboldklubben er det store samtaleemne. Det er lidt ligesom AGF i Aarhus. Hvis vi taber eller vinder en kamp, så er det holdet, at der bliver talt om ved morgenbordet næste dag, siger Jesper Brinck.

Europa League

I disse dage er det også Klaksvik, der er på programmet. Torsdag aften tog holdet hul på den første kamp i kvalifikationen til Europa League mod Tre Fiori fra San Marino. Første kamp blev spillet i Nordatlanten, mens returopgøret finder sted i San Marino fjerde juli. En udfordring, der for alvor trak i den 30-årige fodboldspiller, da han i slutningen af 2018 takkede ja til tilbuddet fra Nordatlanten.

- Den færøske liga følger kalenderåret, så vi spiller den første kamp i marts og slutter af i oktober måned. Der er en måneds sommerpause undervejs, hvor vi så deltager i Europa League kvalifikationen og kan koncentrere os fuldt ud om det. Kommer vi frem til tredje runde, så går turneringen dog i gang sideløbende, siger Brinck og fortsætter:

- Det er helt vildt spændende at få den her del med i oplevelse. Det var noget af det, som jeg søgte, da jeg sagde ja til at komme herop. En ting er at opleve forskellen på Danmark og Færøerne, men nu kommer jeg også til San Marino og skal møde et hold, der har den tidligere italienske verdensmester Cristian Zaccardo i truppen, siger forsvarsdirigenten.

Han er glad for at være i Klaksvik. Aftalen løber frem til nytår, men Jesper Brinck ser ingen grund til, at det ikke kan blive et længere ophold i Nordatlanten. Årsagen til, at han kun lavede en et-årig aftale i første omgang var, at han ville være sikker på, at kunne finde sig til rette i et nyt land og i en ny kultur. Det er dog lykkes ganske glimrende og derfor skal han også tale med klubben om en mulig forlængelse i august måned.

- Der var mange ting, der skulle falde på plads. Klubben ville gerne give mig en længere aftale i første omgang, men det var mig der sagde, at jeg gerne ville se det hele an, før jeg bandt mig til en længere periode. Hvordan var niveauet? Kunne jeg lide byen? Kunne jeg indstille mig? Spørgsmålene var mange, men jeg synes, at det hele er faldet på plads, og når jeg lige nu kigger tilbage på den første tid heroppe, så er tiden bare fløjet afsted, siger Jesper Brinck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce