Annonce
Kultur

Færøsk kunst på KunstVærket i Odder

Et eksempel på Zakarias Heinesens karakteristiske malekunst. Pressebillede

Odder: Den færøske maler, Zacharias Heinesen, udstiller nye værker hos Odder Kunst i anledning af 75 års jubilæet i Foreningen Nordens Odderafdeling.

Det er Foreningen Norden Odder og Odder Kunst, der er gået sammen om udstillingen, der åbnes fredag 1. november med fernisering kl. 16 i KunstVærket. Udstillingen kan ses frem til søndag 17. november. Der er gratis adgang.

Zacharias Heinesen er en af Færøernes helt store malere, søn af den verdenskendte forfatter William Heinesen, der i øvrigt også begyndte som maler.

Zacharias Heinesen er født 1936 og uddannet på Billedskolen i Reykjavik samt på Det Kgl. Danske Kunstakademi og udstiller på flere danske museer og gallerier og er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum og på flere nordiske kunstmuseer.

Billedkunstneren Ole Grøn, Odder, følger med en workshop over temaet ”Nordiske landskaber” for børn op på den nordiske udstilling.

Det sker 5. november med en workshop med elever fra 4. klasse på Saksild Skole og 6. november med elever i 4. og 5. klasse fra Hundslund Skole. Inden workshoppen tager børnene fotografier af et landskab. Fra billederne skal børnene male et maleri med inspiration fra Zacharias Heinesens aktuelle udstilling i KunstVærket.

Børnenes malerier udstilles i KunstVærket, udstillingslokale 2 og bliver dermed et lokalt supplement til Heinesen-udstillingen.

Annonce
Heinesen finder motiver overalt i det færøsle. Pressebillede
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce