Annonce
Aarhus

Færdig med 2020: Steffen Brandt glæder sig til at smitte os med god stemning

Steffen Brandt skulle have stået i front for TV-2 på en stort anlagt jubilæumstour i 2020, men han måtte som resten af bandet sætte sig pænt ned og spille akustisk. Foto: Simon Staun
Musikken SKAL ud, og det kom den: Nød lærte TV-2 at spille akustisk for et begrænset publikum, da bandets jubilæumsturné gik i vasken. Hvilket viste sig at være en varm oplevelse.
Annonce

Alt hvad der kan gå galt, det går galt, påstår Murphys Lov. Men den køber Steffen Brandt ikke. Som frontfigur i TV-2 - der også kalder sig Verdens Lykkeligste Band - sætter han sin lid til, at alt hvad der kan gå godt, vil helst gå godt i 2021.

Han og bandet planlægger endelig at komme ud på den på 40 års jubilæumstour for fuld musik, som coronaen spændte ben for i 2020.

Annonce

Om 2020

Hvad var din største personlige oplevelse i 2020?

At få bekræftet hvad jeg længe har haft en mistanke om, nemlig at familie, nære venner og gode kolleger betyder det meste.

Hvad ville du gerne have været foruden?

Jeg ville gerne have undværet den frygt for, at fællesskabet og dets institutioner ikke var stærke nok til at løse den krise, pandemien udløste.

Hvordan påvirkede coronaen dit liv, og hvordan tacklede du det?

Alle planlagte jubilæumskoncerter, festivaler, optrædener med TV-2 blev med et slag aflyst. Nu er det ikke første gang vi har mødt modstand i bandet, og vores erfaring siger os, at uanset hvad, skal musikken ud. Om vi så må overbringe den personligt. Hvad vi da næsten også gjorde, da vi tog afsted på en akustisk tur for det antal mennesker, der nu engang måtte forsamles. En meget lærerig og varm oplevelse.


Efter sommer var vi så desværre tilbage i Brønderslev igen, som man siger. Med mudderkastning og benspænd. Til stor undren for en befolkning, som ellers lige havde lært sammenholdets betydning.

Steffen Brandt


Hvordan synes du, regering og folketing klarede opgaven?

I foråret var jeg og rigtig mange andre, tror jeg, stolte af at have et folkestyre som formåede at stå sammen og lægge alle partipolitiske hensyn til side. Efter sommer var vi så desværre tilbage i Brønderslev igen, som man siger. Med mudderkastning og benspænd. Til stor undren for en befolkning, som ellers lige havde lært sammenholdets betydning.

Hvad tager du med af positive erfaringer fra året, der gik?

Vigtigheden af fællesskab, de nære værdier og sammenhængskraften.

Annonce

Om 2021

Hvad glæder du dig til i det kommende år?

Muligheden for at samles en masse mennesker og synge sammen uden at tænke på at være bange for at smitte nogen med andet end den gode stemning.

Mit år

Corona-pandemien gjorde 2020 til et år, som har budt på forandringer for os alle - for nogle meget store og indgribende forandringer. Ord som smittetryk, hjemsendelser og isolation blev føjet til vores daglige ordforråd, og mange glæder sig til, at vi kan se frem til et 2021 med mere normale tilstande.

Det gælder også for 12 kendte øst- og midtjyder, som vi i serien "Mit år" har stillet 10 spørgsmål om, hvordan 2020 var for dem, og hvilke forhåbninger de har til det nye år. 

Hvad er dit vigtigste projekt for det kommende år?

Vi har i TV-2 en udsat og udsolgt jubilæumskoncert-turné flyttet til efteråret 21, som står og råber på et til den tid forhåbentlig lykkeligt orkester.

Hvor stor en rolle kommer coronaen til at spille i din planlægning for det kommende år?

Jeg føler ikke noget særligt behov for at blande coronaen ind i min planlægning af det kommende år. Den har allerede haft rigeligt med taletid og kan nu stille og roligt, med uklædelig mangel på ydmyghed trække sig tilbage.

Hvordan tror du, Bidens valgsejr kommer til at påvirke verden?

Tillad mig at være en lille smule optimistisk og sende en omvendt Murhpy på banen: Alt hvad der kan gå godt, vil helst gå godt.

Hvor vil du gerne rejse hen, når coronaen er slået ned?

Verden kalder, jeg lytter og den skal være så velkommen til at kigge forbi. Jeg har ikke travlt med at rejse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce