Annonce
Østjylland

Færre p-pladser ved Rude Strand: Man kan bare parkere på sommerhusvejene

På et grønt område - markeret med rødt - mellem Granvej og Violvej vil Odder Kommune udstykke fem nye sommerhusgrunde.
Et grønt areal der udover boldbane bruges til parkering på sommerdage, indgår i kommunens planer for udstykning af fem nye sommerhusgrunde.

Rude: Der skal være flere sommerhuse ved Rude Strand. Derfor har kommunen besluttet at sælge et grønt område mellem Granvej og Violvej, for at udstykke fem nye sommerhusgrunde.

Det grønne område fungerer nu dels som ekstra parkeringsplader, dels som boldbane og legeområde for sommerhusbeboerne, og grundejerforeningen har som en af flere gjort indsigelser imod planen.

- Det vil være en væsentlig forringelse at miste det grønne område, så det vil vi da være rigtigt kede af, siger Helle Lykke Jørgensen, der er formand for Grundejerforeningen for Rude Strand.

Annonce

Hun er også bekymret for de færre parkeringspladser, som vil være en konsekvens af planen.

Teknisk chef Casper Grønborg mener dog ikke, at der bliver problemer med at finde parkeringspladser, da man ifølge ham sagtens kan parkere på sommerhusvejene i stedet for, men han mener ikke, at det burde være nødvendigt.

- Der er 150 pladser parkeringspladser, det er altså mange. Vores trafikmyndighed har da heller ikke blinket, de har altså slet ikke været i tvivl, siger han.

Ikke plads til boldspil

Men ifølge formand i bestyrelsen for Rude Strand Grundejerforening, Helle Lykke Jørgensen, har der været problemer med parkering i mange år.

- Vi har oplevet, at børn er blevet smidt væk fra boldbanen, fordi at folk parkerede på den, siger hun.

Casper Grønborg har svært ved at se problemet med at undvære boldbanen, hvis der alligevel parkeres på den.

- Det er jo lidt dobbelt, for de kan vel ikke bruge boldbanen, hvis den bruges som parkeringsplads. Desuden er der jo faktisk peget på et areal i planen, der bliver udlagt til et grønt område, forklarer han.

Det nye grønne område bliver dog væsentligt mindre end det eksisterende, og Helle Lykke Jørgensen er langt fra enig med kommunen om, at Grundejerforening for Rude Strand godt kan udfolde deres ønskede aktiviteter her.

- Det mindre område der bliver peget på nu, det er ikke engang stort nok til en boldbane. Det synes vi simpelthen ikke er rimeligt. Det kan ikke passe, at når man kommer til det største sommerhusområde i kommunen, at så er det ikke engang muligt at spille fodbold, siger hun.

Casper Grønborg medgiver da også, at der vil være sommerhusejere, der vil opleve det som en forringelse.

Det er klart, at der kan være sommerhusejere, der synes, det er træls, og selvfølgelig vil de, der har haft adgang til fodboldbanen, synes, at det er en forringelse.

Casper Grønborg, teknisk chef

- Det er klart, at der kan være sommerhusejere, der synes, det er træls, og selvfølgelig vil de, der har haft adgang til fodboldbanen, synes, at det er en forringelse. Men jeg ved ikke, om man kan kalde det en væsentlig forringelse, det kommer nok an på, hvordan man ser på det, siger han.

Annonce

Handler kun om penge

Ifølge Casper Grønborg er der mange hensyn at tage, som kommunen hele tiden skal forsøge at balancere, men slår dog fast, at det i sidste ende er en politisk beslutning.

Den udlægning af sagen giver formand for bestyrelsen i Rude Strand Grundejerforening Helle Lykke Jørgensen dog ikke meget for.

- Det handler kun om én ting, og det er penge. Kommunen bryster sig af, at den gerne vil have en grøn profil, men alligevel har kommunen ikke stillet ét eneste krav til byggeriet omkring hvilke materialer der skal bruges. De siger, at de gerne vil have grønne områder, men det er jo lige præcis det modsatte de gør, forklarer hun.

Lokalplan nr. 3036

Lokalplan nr. 3036 er udarbejdet for at skabe et planmæssigt grundlag for at opføre sommerhusbebyggelse i maks. 1 etage, samt et offentligt fællesareal til dagcamping ved Violvej i Rude Strand.

Planen blev efter byrådsmøde 15. maj sendt i otte ugers offentlig høring.

Der er indkommet 12 høringssvar, heraf ni fra private borgere, et fra SAMN forsyning, et fra Danmarks Naturfredningsforening og et høringssvar fra Bestyrelsen for Rude Strand Grundejerforening.

Bestyrelsen for Rude Strand Grundejerforening samt otte private borgere udtrykker alle bekymring ift. manglende parkeringsmuligheder.

Danmarks Naturfredningsforening, Bestyrelsen for Rude Strand Grundejerforening og fem andre private borgere udtrykker alle bekymring ift. forringelsen af offentligt grønt friareal.

Planen forventes endeligt vedtaget på byrådsmødet 14. september.

Hvor mange penge et fremtidigt salg af sommerhusgrundene vil indbringe, er ifølge Casper Grønborg ikke noget de i kommunen forholder sig til, og han mener ikke, at kommunens grønne profil har noget med sagen at gøre.

- Det er et sommerhusområde, så det er ikke en del af boligstrategien, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce