Annonce
Erhverv

Fætre så deres venner og familie miste arbejde under corona: Nu skal deres app hjælpe andre i arbejde

Hyree - hyr lokalt præsenterede deres nye ide for århusianerne i sidste uge. Den nye app skal aktivere noget af uudnyttede arbejdskraft, der er i Danmark lige nu. Foto: Hyree
To fætre har skabt en ny mobilapp, der skal gøre det nemmere at få hjælp til praktiske opgaver i hjemmet.

AARHUS: Det er ikke altid evnerne matcher den opgave, man står overfor på hjemmefronten. Håndværksopgaver, som den fikse handyman hurtigt kan overskue, men kan virke uoverskuelig for andre.

Et problem, der har fået fætrene Michael Minh Phan og Dat Tran Quoc til at skabe mobilapp'en Hyree. Appen er skabt ud fra en deleøkonomisk tankegang, der skal komme nogle af de mennesker til gode, der har mistet deres arbejde under coronapandemien.

Fætrene, der henholdsvis er uddannet som økonom og civilingeniør, fik ideen til app'en, da de så venner og familie miste deres arbejde i løbet af det seneste år.

Annonce

- Vi indså, at der var en masse uudnyttet arbejdskraft i Danmark i form af en række arbejdsvillige og dygtige personer, som vi vil prøve at aktivere. Hyree er en deleøkonomisk platform, hvor borgere kan tilbyde deres hjælp til andre lokale. På den måde kan man udlicitere små praktiske opgaver, når tiden er knap, eller evnerne ikke er tilstrækkelige; til værdi for begge parter i handlen, siger Michael Minh Phan.


Vi indså, at der var en masse uudnyttet arbejdskraft i Danmark i form af en række arbejdsvillige og dygtige personer, som vi vil prøve at aktivere.

Michael Minh Phan


- Idéen startede som en markedsplads for alle typer services. Men vi blev hurtigt klar over, at det er de små, mere lavpraktiske, opgaver i hjemmet, der mangler et svar på. Det er der, hvor arbejdskraften ligger derude og venter på et kald. De fleste har vel prøvet at slås med at samle et klædeskab og ønsket sig, at man kunne gribe telefonen og kontakte en håndværker eller ufaglært gør-det-selv-type, der kunne have klaret ærterne på den halve tid, siger Dat Tran Quoc

Hjælp til praktiske opgaver

App'en skal fungere som et mødested mellem køber og sælger, som gerne skal gøre vejen kortere til den gode handel, og fætrene mener, at der er et potentiale i udbuddet af opgaver.

- Hyree fungerer basalt set som GoMore, men frem for, at lokale tilbyder samkørsel, kan de til gengæld tilbyde hjælp til praktiske opgaver. Kunden har mulighed for at sammenligne og vælge den lokale hjælper, der passer bedst til deres behov. Finder de ikke hjælpen, kan man nemt oprette en opgave og inden for kort tid får man bud fra lokale hjælpere. Vi forsøger at skabe et simpelt og overskueligt design som Wolt, og kombinerer dette med brugervenligheden fra GoMore, siger Dat Tran Quoc.

App'en blev lanceret herhjemme 9. april, mens der for alvor blev skruet op for lanceringen i Aarhus 16. og 17. april, hvor fætrene uddelte omkring 1000 flyers om den nye app.

- På førstedagen lå vi i top 25 på download-listen i vores kategori – hvor en af de store som Tinder eksempelvis lå nummer tre. Vi blev kun mødt med rigtig stor opbakning i Aarhus, og det håber vi selvfølgelig fortsætter, siger Michael Minh Phan.

Hyree er indtil videre downloadet mere end 500 gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce