Annonce
Østjylland

Fødevarekontrollen kom forbi bageri i Randers: Ingen adgang til toilettet - brug busken

Randers Bageri Aps på Industrivej har modtaget to bøder på grund af manglende hygiejne, efter at Fødevarerejseholdet aflagde kontrolbesøg på virksomheden 22. juli. Foto: Annelene Petersen
Fødevarerejseholdet besøgte for nylig Randers Bageri Aps på Industrivej. Dårlige hygiejneforhold kastede to bøder af sig. Nu har virksomheden fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen i tre ud af de seneste fire kontrolbesøg.
Annonce

Randers: Er man af den sarte type, skal man holde sig væk fra den kontrolrapport, som Miljø- og Fødevarevarestyrelsen har lavet i forbindelse med et besøg hos Randers Bageri Aps på Industrivej 2, for det er langt fra læsning, der skærper appetitten på de "friske bagerprodukter", som virksomheden fremstiller.

I kontrolrapporten, der er dateret 22. juli kan man læse, at Fødevarerejseholdet har foretaget et to timer langt kontrolbesøg sammen med politi og Skat. Besøget hos Randers Bageri Aps har betydet et bødeforlæg på 10.000 kroner på grund af mangelfuld håndtering af fødevarer. Ligeledes har manglende rengøring udløst endnu en bøde på 10.000 kroner.

Annonce

Håndvask uden sæbe

I rapporten hedder det blandt blandt andet: "Personaletoilet er uden aftørringsmiddel. Døren er udvendig forsynet med skilt med teksten "Ingen Adgang Tak. Brug busken tak!! Håndvask ved røremaskiner er uden sæbe. Håndvask i produktion har afløb, der ikke er rørført til kloak. I stedet er afløbet ned i plastkasse, hvor snegl til dej ligger i blød".

Der er også konstateret, at der "fra kædetræk til øverste fremføringsbånd med uemballeret brød er risiko for dryp til nederste fremføringsbånd, hvor der også transporteres uemballeret brød. Fra lignende kædetræk er der tydelige dryp på gulvet. Smøremidlet er ikke fødevaregodkendt".

Annonce

Mangelfuld rengøring

Med hensyn til rengøring er der ikke taget hånd om den indskærpelse, kontrollen kom med i forbindelse med forrige besøg hos Randers Bageri Aps. Det hedder blandt andet:

"Generelt skidt, bagerester og støv på alle gulve, og støv på alle andre overflader i virksomheden. Håndvaske er med snavs, og armatur er med kraftige belægninger på underside. Røremaskine er med kraftige, gule, fastsiddende belægninger, der tyder på længere tids mangelfuld rengøring. I mellageret er der overalt støvlag på varer og inventar. I personalestue er der snavsede, fedtede belægninger på stole, omkring håndvask, og snavs og skidt på gulvet".


Generelt skidt, bagerester og støv på alle gulve, og støv på alle andre overflader i virksomheden. Håndvaske er med snavs, og armatur er med kraftige belægninger på underside. Røremaskine er med kraftige, gule, fastsiddende belægninger, der tyder på længere tids mangelfuld rengøring.

Fra fødevarerejseholdets rapport


Virksomheden har lovet at rette op på forholdene. På plussiden skal nævnes, at forhold vedrørende skadedyrssikring er udbedret.

Annonce

Kød til privat forbrug

Undervejs har myndighederne konstateret, at virksomheden ikke har kunnet fremvise sporbarhedsdokumentation for 40 kilo oksekød i en fryser. Ifølge Randers Bageri Aps er kødet til privat forbrug.

Virksomheden har nu fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovningen minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger.

Ifølge ejer og direktør for Randers Bageri Aps, Abdullah Al Betar, er Fødevarestyrelsen "fuld af løgn".

Han understreger over for Amtsavisen, at pressen derimod er meget velkommen til at kigge forbi og tage forholdene i øjesyn.

- Selvfølgelig, selvfølgelig. Pressen er en million procent velkommen hernede til enhver tid og se, hvordan det hele fungerer, siger Abdullah Al Betar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce