Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: 75-årig med blik for ligestilling

Anette Wolthers, Holbæk, tidligere Aarhus, fylder 75 år torsdag 14. november. Privatfoto
Annonce

75 Anette Wolthers, Holbæk, tidligere Aarhus, fylder 75 år torsdag 14. november.

Anette Wolthers kom til Aarhus i 1965 for at studere ved Aarhus Universitet. Studietiden med bolig på Trøjborgvej lagde grunden til et specialistområde, som skulle blive hendes ledetråd i løsningen af en række opgaver, nemlig køns- og kvindestudier, som hun som en af pionererne på feltet var med til at udvikle på Aarhus Universitet.

Efter nogle års arbejde i den akademiske verden blev hun højskolelærer og højskoleforstander i Kolding for derefter at flytte til København og Sjælland, hvor hun bl.a. blev DSB's første ligestillingskonsulent, uddannelseschef på Danmarks Forvaltningshøjskole samt direktør i eget firma, hvor hun løste en stor række konsulentopgaver inden for ledelse, strategi, human ressource samt udvikling af rummelighed og ligestilling.

Undervejs var der tid til at løse en række opgaver af mere social karakter, bl.a. formandsskabet for Mødrehjælpen 1996-2003, formand for det regeringsnedsatte Seniorpolitiske Udvalg, Højskoleudvalget, Højskolehistorisk Forening samt en række bestyrelsesposter i offentligt eller NGO-regi osv.

I perioden 2014-2019 har hun udviklet og undervist på kurser for fagbevægelsens tillidsrepræsentanter om veje til ligeløn, og hvordan man imødegår seksuel chikane på arbejdspladserne. Desuden har hun lavet film, bøger og andet materiale til Nordisk Forum i 2014, markering af 100-året for kvinders og andre gruppers stemmeret i 2015 og den internationale konference "Women Deliver" i 2016.

I de seneste tre år har hun ud over at løse sådanne opgaver været at finde på Det Kongelige Bibliotek og arkiver, mødt og interviewet kunstnere og skrevet en bog om 21 kvindelige kunstnere i Odsherred gennem 100 år, som udgives i foråret 2020 af Odsherreds Kunstmuseum og Malergårdens Venner samt Museum Vestsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce