Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Bayern-profil fik landsholdsdøren i hovedet

Den tyske angriber Thomas Müller scorede i den forgangne sæson ni mål i sine 45 kampe for Bayern München. Foto: Leon Kuegeler/Reuters
Den tyske angriber Thomas Müller, der fredag 13. september fylder 30 år, fik i starten af 2019 at vide, at han ikke længere er en del af det tyske landshold.

30 Tonen blev slået an i 2010, da Thomas Müller i sin slutrundedebut for det tyske landshold fik den gyldne støvle, som bevis på, at han blev VM-turneringens topscorer. Med sine fem mål og tre assister var han med til at sikre tyskerne VM-bronze, og i 2014 sluttede Müller som nummer to på topscorerlisten, da Tyskland blev verdensmester.

Thomas Müller, der fredag 13. september fylder 30 år, har i alt scoret 38 mål i 100 landskampe. Men i starten af 2019 fik hans landsholdskarriere en brat ende, da landstræner Joachim Löw meddelte, at angriberen ikke længere var inde i hans planer.

Müller lagde efterfølgende i en video på Instagram ikke skjul på, at han var skuffet og vred over landstrænerens beslutning.

- Jo mere jeg tænker over det, jo mere vred bliver jeg. Jeg er stadig i stand til at spille fodbold på det højeste internationale niveau. Jeg har altid været stolt af at bære landsholdstrøjen, og jeg har givet alt. Jeg vil takke for støtten, det har været en fantastisk rejse, sagde Müller i foråret.

Det er i Bayern München, at Thomas Müller har fået sin fodboldopvækst. I 2000 kom han som tiårig til klubbens ungdomsakademi og spillede sig sikkert og målrettet op i hierarkiet mod debuten på førsteholdet i 2008. I 2009/2010-sæsonen blev han klubbens topscorer med 13 mål i 34 bundesligakampe. Det er sammenlagt blevet til over 490 optrædener og 185 mål for den tyske storklub, som blandt andet har resulteret i otte mesterskabstitler, fem pokaltitler og en Champions League-triumf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce