Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Bokselegende indtog scenen i 29 år

Larry Holmes er en af fem boksere, der har slået legenden Muhammed Ali. Foto: Sandy Huffaker/Ritzau Scanpix
Larry Holmes, som søndag 3. november fylder 70 år, boksede i næsten tre årtier og mødte blandt andre Muhammad Ali, Mike Tyson og danske Brian Nielsen.

70 Fra 1973 til 2002 indtog han scenen i professionel boksning og besejrede blandt andre sit idol Muhammad Ali, men tabte til både Mike Tyson og danske Brian Nielsen.

Amerikaneren Larry Holmes, der søndag 3. november fylder 70 år, har i den grad sat sit præg på bokseverdenen og kan se tilbage på en glorværdig karriere, hvor han fra 1978 til 1985 dominerede sværvægtsklassen som verdensmester. 20 gange satte Holmes håbefulde titeludfordrere til vægs, blandt andet i 1980 mod en aldrende Muhammad Ali, som tidligere havde brugt Holmes som sparringspartner.

Karrieren forløb dog ikke uden mislyde. Efter 48 kampe som professionel og lige så mange sejre snublede Larry Holmes, da han stod på tærsklen til at skrive historie og udligne Rocky Marcianos rekord med 49 kampe og lutter sejre. I 1985 led Holmes et knebent pointnederlag i VM-opgøret mod Michael Spinks, og Holmes tabte også returkampen året efter. En bitter Larry Holmes trak sig tilbage med en bemærkning om, at de to dommere, der havde voteret mod ham, "kan kysse min sorte numse".

I 1988 lod Larry Holmes sig overtale til at møde en ung og olm Mike Tyson i en VM-kamp. Den gamle mester endte med ryggen i kanvassen efter en brutal nedslagtning i fjerde omgang, og dermed burde der ifølge al logik være sat punktum for karrieren. Sådan kom det dog ikke til at gå.

Tre år senere indledte Larry Holmes endnu et comeback, der kom til at vare 11 år med 21 sejre og tre nederlag mod boksere af varierende kvalitet. To af nederlagene faldt i VM-kampe, hvor Holmes imponerede ved at gå tiden ud mod både Evander Holyfield og Oliver McCall.

Det sidste nederlag led den dengang 47-årige Larry Holmes knebent på point, da han i januar 1997 mødte Brian Nielsen i Brøndby-Hallen.

Larry Holmes boksede sin sidste kamp i 2002 og kan se tilbage på en karriere med 69 sejre - 44 på knockout - og seks nederlag som professionel. Han blev i 2008 indlemmet i boksesportens Hall of Fame.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Debat For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Uddannet: Otte mand klar til datateknikken

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce