Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Dansk balletdanser i toppen af verden

Alban Lendorf holder af at give folk store oplevelser gennem dansen. Det er især historiefotællingen i en balletforestilling, Lendorf brænder for. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Alban Lendorf er en af de største balletdansere i Danmark, og han har danset rundt i både indland og udland. Lørdag 7. september fylder han 30 år.

30 Mandlige balletdansere kan være en mangelvare. Men ballet er bestemt ikke kun for kvinder, og den danske balletstjerne Alban Lendorf har vist sit værd som mandlig balletdanser i både indland og udland. Det Kongelige Teaters balletmester Nikolaj Hübbe har tidligere udtalt, at Alban Lendorf er det største talent i dansk ballet de seneste 50 år.

Lørdag 7. september fylder han 30 år.

Det var på opfordring fra sin mor, at Alban Lendorf som 12-årig søgte ind på Det Kongelige Teaters Balletskole. Det er en halv-sen alder at starte med at danse ballet.

Der var mange piger i den klasse, Lendorf gik i. Men det betød ikke det store for ham. Balletten var det vigtigste. Han blev hurtigt opslugt af dansen og fravalgte at gå i gymnasiet.

Lendorfs hårde arbejde gav pote, og allerede som 21-årig blev han udnævnt som solodanser ved Det Kongelige Teater. Snart dansede han også med i flere store forestillinger i udlandet.

Lendorf blev i 2013 kåret til årets mandlige danser ved Prix Benois de la Danse i Moskva.

Men det har ikke altid været let at være balletdanser. Alban Lendorf er gennem årene blevet opereret i begge ankler, begge albuer og flere gange i begge knæ. Men det er en del af pakken, når man er balletdanser, har han tidligere konstateret.

Til dagligt bor Lendorf i Chelsea i New York, hvor han danser ved American Ballet Theatre. Over sommeren har han været på besøg i Danmark og haft hovedrollen i sommerballetten "Danish Design" på Bellevue Teatret i Klampenborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce