Annonce
Navne

Fødselsdag: De kalder det Cirkus Arp

Bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen fylder 70 år mandag 13. juli. Foto: Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Et enkelt hotel blev til flere for familien Arp-Hansen, der i dag har 13 hoteller med i alt 4350 værelser. Bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen fylder 70 år.
Annonce

70 ÅR: Han er en af de ukronede hotelkonger i Danmark med en familievirksomhed, der har en kapacitet på 4350 hotelværelser.

Bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen fylder 70 år mandag 13. juli.

De senere år har han været bestyrelsesformand for hotelkæden Arp-Hansen Hotel Group, der rummer 13 forskellige hoteller primært i København.

Tidligere var han administrerende direktør i familievirksomheden. I 2003 forlod han topposten og helligede sig udviklingen af virksomheden som bestyrelsesformand.

Annonce

Arv med betingelser

Det var ellers ikke helt uden betingelser, at den unge Henning lod sig indrulle i faderens hotelvirksomhed til at begynde med.

- Min far skulle give mig halvdelen af overskuddet, holde sig væk fra driften og i øvrigt tillade gensidig vetoret på byggeprojekter. Den aftale blev grundlaget for udviklingen af virksomheden, har han tidligere fortalt Berlingske i et interview.

Hotelkæden blev grundlagt af Henning Arp-Hansens far, Alf Arp-Hansen. Han købte Gentofte Hotel i 1960 med henblik på at udstykke ejendommen til ejerlejligheder.

Men stadsarkitekten i Gentofte sagde nej til den plan. Dermed var grundstenen til hotelimperiet lagt.

Annonce

Brødre og hotelkonger

Også Hennings bror, Birger, gik ind i familievirksomheden. Og med årene blev et hotel til flere, og formuen voksede.

Faktisk voksede den så meget, at brødrene Henning og Birger Arp-Hansen var nummer 48 på Berlingske Business' seneste liste over de rigeste i Danmark med en formue på 2,6 milliarder kroner.


Når vi skal åbne et hotel, er der mange ting, som kan gå galt undervejs. Derfor kan det føles som en cirkusforestilling.

Henning Arp-Hansen


Men selv om den historie nok berettiger til øgenavnet "hotelkongerne", så er det ikke et navn, som de selv synes om, har fødselaren tidligere udtalt:

- Internt kalder vi virksomheden Cirkus Arp. Når vi skal åbne et hotel, er der mange ting, som kan gå galt undervejs. Derfor kan det føles som en cirkusforestilling.

Snart er det igen tid til - med Henning Arp-Hansens egne ord - en ny cirkusforestilling. Det seneste skud på stammen - et luksushostel i den gamle Falck-bygning i København - åbner efter planen i sommeren 2021.

Henning Arp-Hansen er gift og har seks børn - tre fra første ægteskab, to bonusbørn plus en datter fra andet ægteskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce