Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: De skandaleramte bankers juridiske arm

Advokat Morten Samuelsson fylder 60 år. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Professor og advokat Morten Samuelsson er ekspert i sager om økonomisk kriminalitet og har bistået flere kollapsede banker. Mandag 27. januar fylder han 60 år.
Annonce

60 Når bankernes højtstående medlemmer af direktion og bestyrelser kommer i problemer, ringer mange af dem til Morten Samuelsson for juridisk bistand. Således har Samuelsson, der mandag 27. januar fylder 60 år, talt adskillige af de anklagedes sager i efterdønningerne af krakkene i Roskilde Bank, Capinordic Bank og færøske Eik Bank.

Samuelsson har selv en fortid som anklager hos Bagmandspolitiet og er kendt som en dygtig forsvarer i sager om økonomisk kriminalitet. Han er desuden juraprofessor fra Copenhagen Business School og partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

Ud over bankledelser er han også advokat for den schweizisk bosatte, danske rigmand Jeffrey Galmond, der har været anklaget for svindel i forbindelse med aktiehandel i et større russisk teleselskab. Galmond tabte i december en ankesag i Østre Landsret, der betyder, at han nu skylder de danske skattemyndigheder 196 millioner kroner.

Selv har Morten Samuelsson også måttet til lommerne - dog i mere beskedent omfang. I 2017 blev han idømt en bøde på 20.000 kroner for at overtræde god advokatskik i forbindelse med sagen om kollapset i Eik Bank. Her endte Samuelsson ifølge afgørelsen på uetisk vis med at repræsentere både bankledelsen og det forsikringsselskab, der havde forsikret den.

Ud over sit virke som advokat i landets retssale bidrager Morten Samuelsson også til forståelsen af det juridiske område med foredrag og fagbøger. Han er desuden en flittig skribent i tidsskrifter som Ugeskrift for Retsvæsen og Erhvervsretsligt Tidsskrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Annonce