Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Den smukke brite holder fast i skuespillet

Fredag 13. september fylder den britiske skuespiller Jacqueline Bisset 75 år. Foto: Yohan Bonnet/Ritzau Scanpix
Som ung tjente Jacqueline Bisset penge som model for at kunne blive skuespiller. Fredag 13. september fylder hun 75 år.
Annonce

75 Det begyndte midt i 1960'erne. Og det er ikke slut endnu. Britiske Jacqueline Bisset har været skuespiller, siden hun var i starten af 20'erne, og selvom hun fredag 13. september fylder 75 år, har hun ikke trukket sig tilbage fra arbejdslivet endnu.

Hun har over årene optrådt i en lang række film og tv-serier - herunder film instrueret af Roman Polanski og danske Per Fly. Sidstnævnte arbejdede hun sammen med i Per Flys engelsksprogede, politiske thriller "Dobbeltspil", som havde premiere i 2018.

Inden Jacqueline Bisset blev skuespiller, arbejdede hun som model, og en del af pengene, hun tjente, brugte hun på skuespilundervisning.

Hendes udseende blev ikke kun bemærket i modelarbejdet, men også da hun begyndte at optræde på det hvide lærred. I særlig grad i filmen "Drama i Dybet" fra 1978, hvor nyhedsmagasinet Newsweek Magazine - på baggrund af svømmescener med Jacqueline Bisset - konstaterede, at hun var "den smukkeste filmskuespillerinde nogensinde".

I de pågældende scener var hun iklædt en våd T-shirt. Det begejstrede publikum og filmens instruktør, men selv fortalte hun efterfølgende, at hun følte sig udnyttet på grund af måden, hun blev filmet på. Ikke desto mindre satte filmen skub i hendes karriere, og hun blev derefter hyret til flere store roller.

Jacqueline Bisset voksede op nær Reading i det sydlige England, hvor hun også i dag bor en del af året.

Inden Jacqueline Bisset blev skuespiller, arbejdede hun som model. Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: At binde metal til gummi

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce