Annonce
Navne

Fødselsdag: Efter 20 år på topplan smed han ketsjeren

Mathias Boe var mentalt træt, da han tidligere på året sagde farvel til badmintonkarrieren. Gennem 20 år har han vundet både EM, VM og OL-medaljer. Det var i høj grad med makkeren Carsten Mogensen, han opnåede de største sejre. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Sammen med makkeren Carsten Mogensen har den tidligere badmintonspiller Mathias Boe opnået imponerende triumfer. Lørdag 11. juli fylder han 40 år.
Annonce

40 ÅR: EM-guld, VM- og OL-sølv og en førsteplads på verdensranglisten.

Det er bare nogle af de triumfer, som den tidligere badmintonspiller Mathias Boe, der fylder 40 år lørdag 11. juli, kan se tilbage på, efter han i april meddelte, at han endegyldigt sagde farvel til badmintonkarrieren.

- Der var simpelthen ikke mere at skyde med. Mentalt var jeg for træt. Jeg kunne ikke ofre det, der skulle til, og jeg var ikke lige så fokuseret på træningen og turneringer, som jeg har været. Hvis jeg ikke kan yde det, der skal til, så var det tid til at trække stikket, siger han.

Mathias Boe er stolt af de resultater, han har opnået - og det med god grund.

Annonce

Mere end håbet på

Sammen med det danske hold vandt han den prestigefyldte Thomas Cup, som er VM for herrehold, i 2016.

Nogle af de største bedrifter har han opnået sammen med makkeren Carsten Mogensen. De har blandt andet vundet sølv ved både OL i 2012 og VM i 2013 og har op til flere gange ligget nummer et på verdensranglisten.


Der var simpelthen ikke mere at skyde med. Mentalt var jeg for træt.

Mathias Boe


Til EM i 2012 og 2017 gik de hele vejen og endte med at kunne træde op på det øverste trin af sejrsskamlen med guldmedaljer om halsen.

- Da jeg startede i Brøndby for 20 år siden, havde jeg nok ikke turdet håbe på, at det ville gå så godt, som det rent faktisk har, siger han.

Annonce

Betaler skolegang

Men efter at have spillet side om side i mere end et årti, meddelte badmintonparret sidste år, at de ville gå hver til sit.

Ind i billedet kom Mads Conrad-Petersen, som blev Mathias Boes nye makker.

Sammen nåede de at vinde mindre turneringer såsom Canada Open og Spanish International.

De nåede dog kun at spille sammen i lidt over et års tid, da Boe og Conrad-Petersen begge sagde farvel til badminton i foråret.

Mathias Boe har efter sin afgang igangsat et velgørenhedsprojekt sammen med sin indiske kæreste, Taapsee Pannu. Det skal betale 120 indiske pigers skolegang i flere yderkantsområder i Indien, fortæller han.

Fødselsdagen planlægger han at fejre sammen med familien i sommerhus ved Vesterhavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Hospital i Skejby genindfører restriktioner: Dette gælder fra fredag

Annonce