Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Ergoterapeuten kom på afveje - til musik

Elsebet Errboe, der her er i selskab med sin mand, Anders, foran parrets hjem i Mårslet, fylder 75 år lørdag 7. september. Foto: Hans Petersen

75 Elsebet Errboe, Mårslet, fylder 75 år lørdag 7. september.

Elsebet Errboe er en meget arbejdsom dame. De fleste århusianere vil kende hende fra Simonsens Have i Den Gamle By, hvor hun gennem næsten 20 år drev traktørstedet med kærlighed og utrættelig energi. I sommerhalvåret tilmed for fuld musik fra den smukke gårdhaves tribune, hvor hun indførte de populære promenadekoncerter. Her optrådte musikalske venner som Jesper Klein, Kim Sjøgren og ikke mindst gemalen Anders Errboe, mens fadøl, smørrebrød og hjemmelavede frikadeller blev indtaget med stor vellyst under de hvide parasoller.

Det var salig museumsdirektør Erik Kjersgaard, som midt i 1980'erne fik overbevist Elsebet om, at hun skulle droppe sit virke som ergoterapeut og i stedet blive traktrice. Det blev en koldstart for den uerfarne restauratør, men en beslutning, som ingen af dem fortrød. Med sit overblik, gode sans og oprigtige interesse for gæsterne skabte hun en oase, hvor både turister og stamkunder glade gik ombord i de traditionelle retter og det udsøgte kagebord. Simonsens Have fik vokseværk og udvidede med bl.a. Ørneboden, Ølkælderen og Møllestuen og blev hurtigt en populær ramme om bryllupper og andre store fester.

Elsebet Errboe, der er født Kjær, er indfødt århusianer. Hun blev student fra Marselisborg Gymnasium i 1963, og her traf hun sin mand, musiker Anders Errboe. Hun indgik i hans første orkester, Kærne, hvor hun fik tildelt stortrommen. Siden fik parret to døtre og slog sig i 1972 ned i huset Valborg Vrå i Mårslet, hvor de har boet siden. Her er de fem børnebørn i dag hyppige gæster.

Somrene tilbringes nu mestendels ved Mossø, gerne med en havesaks eller en bog i hånden, mens der resten af året er ivrig rejseaktivitet, når Elsebet Errboe supporterer sin mand, der som guide fører turister gennem bl.a. Tórshavn, Tirana og Havanna.

Fødselsdagen fejres med gode venner og familie, der bl.a. - selvfølgelig - skal på rundtur i Den Gamle By.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce