Annonce
Navne

Fødselsdag: Erhvervsmand måtte rydde op efter Eurovision

Peter Højland kan som nu 70-årig se tilbage på en særdeles aktiv erhvervskarriere. Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
Oprydningen efter den monsterdyre Eurovision i 2014 er blandt de mange opgaver, som erhvervsmanden Peter Højland har løst i en lang karriere. Nu fylder han 70 år.

70 ÅR: Peter Højland kan som fortsat aktiv bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen se tilbage på en imponerende erhvervs- og bestyrelseskarriere, når han torsdag 9. juli fylder 70 år.

Ilddåben i den erhvervsdrivende fond Wonderful Copenhagen fik han i 2014. Da blev han indsat til opgaven: Ryd op efter de megastore og forargelsesramte budgetoverskridelser efter afviklingen af det internationale melodi grand prix i København i 2014.

Elendig økonomisk styring var før hans tid endt i et stort budgetunderskud på næsten 60 millioner kroner. Plus en stor udrensning i den tidligere ledelse. Den erfarne Højland løste opgaven. Wonderful Copenhagen, der promoverer turismen i København, var bare to år efter tilbage på økonomisk solid grund.

Annonce

Driftssikkerhed

Driftssikkerhed har været en del af hans aktive, alsidige virke med utallige bestyrelsesposter - heraf mange som formand. Nogle steder sidder han fortsat, såsom som næstformand i Hjerteforeningen og formand for Soldaterlegatet, der støtter udsatte danske soldater, når de vender hjem.

Bag ham ligger en lang erhvervskarriere i nogle af landets tunge virksomheder, hvor hans systematiske virke har givet pote. Han var først i et langt karriereforløb ansat i SAS Danmark, som kulminerede med posten som administrerende direktør. Her lærte han at begå sig på direktions- og bestyrelsesgangene.

Annonce

Gyldent håndtryk

Siden blev han i 1994 hentet til industriselskabet Superfos som koncernchef for at skabe ro. Han blev kendt som en leder, der leverede varen med fremgang og høje vækstrater. Højland blev set som en af erhvervslivet tunge gulddrenge. Men i slutningen af 1990'erne vendte skuden og vækstraterne. Superfos blev sat til salg.

Højlands forsøg på at forhindre et salg til udlandet endte med at koste ham jobbet på grund af "illoyalitet". Han blev fyret med et gyldent håndtryk på omkring 15 millioner kroner. Dengang var det mange penge, før fratrædelsesgodtgørelserne siden nåede skyhøjde.

Siden har han brugt sine erhvervserfaring i en lang række bestyrelsesposter, blandt andet som formand i Transmedica Holding, Siemens, Rambøll og som bestyrelsesmedlem i Danske Bank, Danisco, Bikubenfonden og mange andre.

Højland har været medlem af Velfærdskommissionen og er siden 2013 adjungeret professor på Copenhagen Business School (CBS). Han er gift og har to voksne børn.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

80 år: Til kamp for forbrugerne i 50 år

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce