Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Erhvervsmand med 150 slips i skabet

Carsten Bjerg blev kåret som Årets Leder i 2012. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Carsten Bjerg havde konstant opdrift i både Danfoss og Grundfos. Efterfølgende har han også været en populær mand i bestyrelserne. Tirsdag 12. november fylder han 60 år.

60 Han blev uddannet på DTU i Lyngby og på universitetet i Cambridge. Men derudover er det overvejende Jylland, der har nydt godt af Carsten Bjergs evner i en lang erhvervskarriere. Tirsdag 12. november fylder han 60 år.

Horsens-drengen fik efter studietiden arbejde som ingeniør i Danfoss. Efter at have steget i graderne dér gennem 14 år blev han hentet til et andet jysk erhvervsklenodie, Grundfos.

Ved årtusindskiftet blev Carsten Bjerg, efter kun tre år i pumpekoncernen, inviteret ind i ledelsen i Bjerringbro. Og syv år senere blev han koncernchef.

- Han imponerede med sin seriøsitet og velovervejethed, sagde den tidligere administrerende direktør i Grundfos, Poul Vesterbæk, da han skulle forklare valget af Carsten Bjerg i 2007.

Som leder forsøgte Carsten Bjerg at strømline den fonds- og familieejede virksomhed. Den nye koncernchef forsøgte blandt andet at indføre mere topstyring i den konsensusprægede virksomhed. Arbejdet blev belønnet med kåringen til Årets Leder i 2012.

Men kun et år senere fulgte nedturen. Carsten Bjerg blev fyret i Grundfos fra den ene dag til den anden. Resultaterne var ikke tilfredsstillende, og der skulle nyt blod til.

I en alder af 53 valgte han at skrue ned for arbejdspresset, lade de 150 direktørslips hænge i skabet og i stedet opbygge en bestyrelseskarriere. Han sad i forvejen i bestyrelserne hos Vestas og Rockwool, og der kom snart mange flere poster til. Især jyske.

I dag er han blandt andet formand for TCM Group i Tvis, Hydrema i Støvring og Bogballe i Uldum. Og han sidder også for bordenden i håndboldklubben i Bjerringbro-Silkeborg.

- Det er spændende og givende at være med til at sætte kursen i forskellige virksomheder. Det er med til at holde mig skarp, når man skal forholde sig til forskellige typer af virksomheder i forskellige brancher, sagde Carsten Bjerg tidligere i år til Jyllands-Posten.

Desuden nyder han den større fritid, den nye karriere giver ham. Den bruger han blandt andet på fiskeri fra sin jolle. Og adressen er stadig jysk - i udkanten af Grundfos-byen Bjerringbro.

Annonce
Carsten Bjerg var topchef i Grundfos i syv år. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce