Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Erhvervsmand med 150 slips i skabet

Carsten Bjerg blev kåret som Årets Leder i 2012. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Carsten Bjerg havde konstant opdrift i både Danfoss og Grundfos. Efterfølgende har han også været en populær mand i bestyrelserne. Tirsdag 12. november fylder han 60 år.
Annonce

60 Han blev uddannet på DTU i Lyngby og på universitetet i Cambridge. Men derudover er det overvejende Jylland, der har nydt godt af Carsten Bjergs evner i en lang erhvervskarriere. Tirsdag 12. november fylder han 60 år.

Horsens-drengen fik efter studietiden arbejde som ingeniør i Danfoss. Efter at have steget i graderne dér gennem 14 år blev han hentet til et andet jysk erhvervsklenodie, Grundfos.

Ved årtusindskiftet blev Carsten Bjerg, efter kun tre år i pumpekoncernen, inviteret ind i ledelsen i Bjerringbro. Og syv år senere blev han koncernchef.

- Han imponerede med sin seriøsitet og velovervejethed, sagde den tidligere administrerende direktør i Grundfos, Poul Vesterbæk, da han skulle forklare valget af Carsten Bjerg i 2007.

Som leder forsøgte Carsten Bjerg at strømline den fonds- og familieejede virksomhed. Den nye koncernchef forsøgte blandt andet at indføre mere topstyring i den konsensusprægede virksomhed. Arbejdet blev belønnet med kåringen til Årets Leder i 2012.

Men kun et år senere fulgte nedturen. Carsten Bjerg blev fyret i Grundfos fra den ene dag til den anden. Resultaterne var ikke tilfredsstillende, og der skulle nyt blod til.

I en alder af 53 valgte han at skrue ned for arbejdspresset, lade de 150 direktørslips hænge i skabet og i stedet opbygge en bestyrelseskarriere. Han sad i forvejen i bestyrelserne hos Vestas og Rockwool, og der kom snart mange flere poster til. Især jyske.

I dag er han blandt andet formand for TCM Group i Tvis, Hydrema i Støvring og Bogballe i Uldum. Og han sidder også for bordenden i håndboldklubben i Bjerringbro-Silkeborg.

- Det er spændende og givende at være med til at sætte kursen i forskellige virksomheder. Det er med til at holde mig skarp, når man skal forholde sig til forskellige typer af virksomheder i forskellige brancher, sagde Carsten Bjerg tidligere i år til Jyllands-Posten.

Desuden nyder han den større fritid, den nye karriere giver ham. Den bruger han blandt andet på fiskeri fra sin jolle. Og adressen er stadig jysk - i udkanten af Grundfos-byen Bjerringbro.

Carsten Bjerg var topchef i Grundfos i syv år. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce