Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Filosof med musikalsk åre

Erik Ostenfeld, Egå, fylder 80 år tirsdag 14. januar. Privatfoto

80 Erik Ostenfeld, Egå, fylder 80 år tirsdag 14. januar.

Erik Nis Ostenfeld er universitetslektor emeritus og dr. phil. Han er klassisk-sproglig student fra Ribe Katedralskole og blev cand. mag. i klassisk filologi fra Københavns Universitet i 1967. Derefter fulgte studieophold i Oxford 1967-1969, afsluttet med Master of Literae-graden i filosofi i 1976.

Han blev i 1969 ansat på Aarhus Universitet som lektor i klassisk filologi med speciale i antik filosofi. Denne ansættelse har bl.a. resulteret i disputatsen fra 1988 om antik sjæl-legeme-problematik.

Erik Ostenfeld har også bidraget til oprettelsen af og undervisning i faget retorik ved Aarhus Universitet, og han har i en periode været institutleder og leder af Center for Antikstudier ved universitetet.

Gennem sine mange faglige udlandsophold herunder som visiting professor ved University of Texas at Austin i 1995 og siden som visiting fellow ved Wolfson College, Cambridge, England, i 2005 har han skabt sig et netværk, der har gjort, at instituttet i Aarhus har nydt godt af mange udenlandske gæsteprofessorer og internationale konferencer, hvis akter han siden har udgivet.

I de senere år har hans forskning og udgivelser drejet sig om Aristoteles’ uformelle logik og især Sokrates’ filosofi og hans metode, den filosofiske samtale og dens betingelser og struktur. Han har bidraget til den nye danske Platon-oversættelse og i de seneste år udgivet en række bøger.

I privatlivet har celloen og kammermusikken en stor plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Aarhus

Jernbanen har sat dybe spor i Beder

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];