x
Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Finne fløj til tops i dansk erhvervsliv

Jukka Pertola var ansat Siemens i næsten tre årtier og er stadig tilknyttet industrikæmpens danske bestyrelser. Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix
Jukka Pertola har slået rødder som en af de mest magtfulde bestyrelsesformænd herhjemme. Onsdag 19. februar fylder den tidligere Siemens-direktør 60 år.

60 Jukka Pertola har krydset landegrænser otte gange med sin familie, så han er bekendt med at flytte sig i øst, vest, syd og nord. I hans erhvervskarriere har bevægelsen til gengæld været opad.

Jukka Pertola, der onsdag 19. februar fylder 60 år, er en af de højest placerede erhvervsledere i Danmark med formandsposter i virksomheder med op mod 10.000 ansatte og mange, mange milliarder i omsætning.

Han er født, opvokset og uddannet i Finland, hvor han læste til elektronikingeniør i hovedstaden, Helsinki. Som nyuddannet blev Jukka Pertola i 1984 ansat i den tyske industrikæmpe Siemens, og de to skulle følges ad de næste tre årtier. Han var forbi stillinger i Belgien og Tyskland foruden hjemlandet, inden han i 1998 for første gang kom til Danmark. I 2002 blev han - efter endnu et kort ophold i Tyskland - udnævnt til chef for Siemens' danske kontor i Ballerup. Her slog han og familien rødder og blev i hele 15 år.

Og efter at være stoppet som direktør som 58-årig har Jukka Pertola beholdt adressen i Danmark og helliget sig bestyrelsesarbejde. Endda i sådan en grad, at han sidste år blev kåret af Børsen som den næstmest betydningsfulde bestyrelsesformand herhjemme.

I dag er han formand for forsikringskæmpen Tryg samt for vindmølleselskabet Siemens Gamesas danske afdelinger. Også de mindre teknologivirksomheder GomSpace, Asetek og IoT Denmark har sat ham i spidsen for bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce