Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Finne fløj til tops i dansk erhvervsliv

Jukka Pertola var ansat Siemens i næsten tre årtier og er stadig tilknyttet industrikæmpens danske bestyrelser. Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix
Jukka Pertola har slået rødder som en af de mest magtfulde bestyrelsesformænd herhjemme. Onsdag 19. februar fylder den tidligere Siemens-direktør 60 år.
Annonce

60 Jukka Pertola har krydset landegrænser otte gange med sin familie, så han er bekendt med at flytte sig i øst, vest, syd og nord. I hans erhvervskarriere har bevægelsen til gengæld været opad.

Jukka Pertola, der onsdag 19. februar fylder 60 år, er en af de højest placerede erhvervsledere i Danmark med formandsposter i virksomheder med op mod 10.000 ansatte og mange, mange milliarder i omsætning.

Han er født, opvokset og uddannet i Finland, hvor han læste til elektronikingeniør i hovedstaden, Helsinki. Som nyuddannet blev Jukka Pertola i 1984 ansat i den tyske industrikæmpe Siemens, og de to skulle følges ad de næste tre årtier. Han var forbi stillinger i Belgien og Tyskland foruden hjemlandet, inden han i 1998 for første gang kom til Danmark. I 2002 blev han - efter endnu et kort ophold i Tyskland - udnævnt til chef for Siemens' danske kontor i Ballerup. Her slog han og familien rødder og blev i hele 15 år.

Og efter at være stoppet som direktør som 58-årig har Jukka Pertola beholdt adressen i Danmark og helliget sig bestyrelsesarbejde. Endda i sådan en grad, at han sidste år blev kåret af Børsen som den næstmest betydningsfulde bestyrelsesformand herhjemme.

I dag er han formand for forsikringskæmpen Tryg samt for vindmølleselskabet Siemens Gamesas danske afdelinger. Også de mindre teknologivirksomheder GomSpace, Asetek og IoT Denmark har sat ham i spidsen for bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce