Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Fra reality-fjernsyn til botilbud for unge

Tidligere tv-vært og -direktør Hanne Danielsen fylder 60 år tirsdag 12. november. Her fotograferet sammen med gemalen, forfatteren Ib Michael, i deres sommerhus i Kikhavn i Nordsjælland. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Hun kom ind i tv-verdenen uden nogen uddannelse. I dag arbejder Hanne Danielsen med botilbud til unge med særlige behov. Tirsdag 12. november runder hun 60 år.

60 Hun har været vidt omkring i flere brancher, selv om hun aldrig fik en formel uddannelse. Eller måske netop derfor.

Hanne Danielsen, som fylder 60 år tirsdag 12. november, blev kendt i en bredere offentlighed som tv-vært og senere udvikler af nye programmer. Hun arbejdede først på Nordisk Film og indledte tv-karrieren som researcher på TV2's populære program "Eleva2ren". Hun blev senere direktør for TV2 New Business Areas.

Hanne Danielsen har også været vært på DR og TV3. I 2000 startede hun produktionsselskabet Strix i Danmark med produktion af reality-programmer som "Robinson Ekspeditionen". Senere stiftede hun sit eget selskab, Story Farm.

Og ja, så er Hanne Danielsen af nogle kendt, fordi hun er gift med forfatteren og eventyreren Ib Michael, som hun mødte på et togt med den nu afdøde globetrotter Troels Kløvedals båd, "Nordkaperen". De to blev gift i en kirke i Polynesien og har holdt sammen i over 35 år. Ib Michael rejser oftest til varmere - og lysere - himmelstrøg om vinteren, mens Hanne Danielsen bliver i Danmark.

I 2012 skiftede Hanne Danielsen som 53-årig fuldstændig spor og blev direktør i den socialøkonomiske virksomhed Fonden Grennessminde i Taastrup, som er for unge med særlige behov.

Hanne Danielsen har en datter og er mormor til flere børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce