Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Fra reality-fjernsyn til botilbud for unge

Tidligere tv-vært og -direktør Hanne Danielsen fylder 60 år tirsdag 12. november. Her fotograferet sammen med gemalen, forfatteren Ib Michael, i deres sommerhus i Kikhavn i Nordsjælland. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Hun kom ind i tv-verdenen uden nogen uddannelse. I dag arbejder Hanne Danielsen med botilbud til unge med særlige behov. Tirsdag 12. november runder hun 60 år.

60 Hun har været vidt omkring i flere brancher, selv om hun aldrig fik en formel uddannelse. Eller måske netop derfor.

Hanne Danielsen, som fylder 60 år tirsdag 12. november, blev kendt i en bredere offentlighed som tv-vært og senere udvikler af nye programmer. Hun arbejdede først på Nordisk Film og indledte tv-karrieren som researcher på TV2's populære program "Eleva2ren". Hun blev senere direktør for TV2 New Business Areas.

Hanne Danielsen har også været vært på DR og TV3. I 2000 startede hun produktionsselskabet Strix i Danmark med produktion af reality-programmer som "Robinson Ekspeditionen". Senere stiftede hun sit eget selskab, Story Farm.

Og ja, så er Hanne Danielsen af nogle kendt, fordi hun er gift med forfatteren og eventyreren Ib Michael, som hun mødte på et togt med den nu afdøde globetrotter Troels Kløvedals båd, "Nordkaperen". De to blev gift i en kirke i Polynesien og har holdt sammen i over 35 år. Ib Michael rejser oftest til varmere - og lysere - himmelstrøg om vinteren, mens Hanne Danielsen bliver i Danmark.

I 2012 skiftede Hanne Danielsen som 53-årig fuldstændig spor og blev direktør i den socialøkonomiske virksomhed Fonden Grennessminde i Taastrup, som er for unge med særlige behov.

Hanne Danielsen har en datter og er mormor til flere børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce