Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Fra supermarkeder til dagblade og retur

Mette Maix fotograferet, da hun var CEO i Flying Tiger Copenhagen. Fredag 8. november fylder hun 50 år. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fra chefstillinger i Coop og Føtex havnede Mette Maix i avisbranchen, inden hun vendte tilbage til detailhandlen i Tiger-butikkerne. Fredag 8. november fylder hun 50 år.
Annonce

50 Mette Maix har først og fremmest gjort sig i dagligvarebranchen. Hun supplerede en eksamen som cand.negot. fra Syddansk Universitet i 1994 med studier på CBS 1996-1997 og havde i de følgende år flere ledende poster i FDB/Coop - blandt andet som udviklingschef, food- og nonfoodchef og kædedirektør for SuperBrugsen.

Derefter var hun i et par år (2011-2012) marketingdirektør i dagligvaregiganten Tesco i Slovakiet. Her lærte Mette Maix, som fredag 8. november runder 50 år, efter eget udsagn at svare igen og tale direkte og konfronterende som en mand.

- Jeg kom med min danske ledelsesstil og sagde, "det kunne være spændende, hvis du kiggede på ...". Det gjorde de så ikke. Tonen var meget hård og direkte, og hvis du ikke selv var hård, fik du ikke deres tid eller leverancer, fortalte Mette Maix i 2012 til Jyllands-Posten.

Hun lærte også noget om kønsforskelle:

- Mænd er meget bedre til at profilere sig selv og de resultater, de har skabt.

Efter læretiden i Østeuropa kom hun hjem til Føtex som kædedirektør de næste fire år.

I 2016 foretog Maix et markant karriereskift - fra supermarkeder til den trængte avisbranche, da hun blev koncernchef for Berlingske Media. Og hermed fik ansvar for papiraviserne Berlingske, B.T. og Weekendavisen.

Hun var i Pilestræde, indtil hun i 2017 blev ansat som øverste direktør i den succesfulde, ekspanderende lavpriskæde Flying Tiger, der blev stiftet af Lennart Lajboschitz i 1995 og i dag har butikker i 30 lande. Men i foråret 2019 sagde Mette Maix op i Tiger-butikkerne, fordi hun var utilfreds med ledelsens sammensætning.

Hun er gift med en vinhandler og har to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny stor stigning i Aarhus: Næsten fire gange for mange corona-smittede på en uge

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce