x
Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Garvet skuespiller med flair for komik

David Jason har vundet flere priser for sine karakteristiske roller i flere britiske tv-serier. Søndag 2. februar runder han 80 år. Foto: Luke Macgregor/Reuters
Den britiske skuespiller David Jason har dyrket sit talent for skuespil i mere end 50 år. Søndag 2. februar kan han fejre sin 80-årsfødselsdag.

80 Han er en mand med mange talenter og fik sit store gennembrud som skuespiller i komedieshowet "Do Not Adjust Your Set" fra 1967. Han er mest kendt for sin rolle i komedieserien "Only Fools and Horses", hvor han i 22 år spillede rollen som Derek "Del Boy" Trotter. Tv-serien blev produceret fra 1981 til 2003, og i omtrent samme periode spillede han også den utraditionelle kriminalkommissær Jack Frost i en af de mest populære britiske kriminalserier, "A Touch of Frost".

Søndag 2. februar runder den britiske skuespiller David Jason 80 år.

På dansk hedder tv-serien "En sag for Frost" og genudsendes ugentligt på TV2 Charlie. Tv-serien er baseret på en række bøger og blev produceret til fjernsyn fra 1992 til 2010. Da David Jason både var hovedrolleindehaver og producer på serien, blev der kun produceret få episoder om året. Det blev til i alt 15 sæsoner med et til fem afsnit per sæson.

I alt står han noteret for næsten 20 filmpriser. Han har blandt andet modtaget Bafta-priser for bedste optræden i en komedie, bedste underholdende optræden og bedste skuespiller. Desuden har han ved National Television Awards modtaget prisen for mest populære skuespiller otte gange.

David Jason er stadig flittig som skuespiller trods sin høje alder. Han er i øjeblikket aktuel i animationsserien "Pip Ahoy!", som startede med at blive produceret i 2014.

Han er gift med den 20 år yngre Gill Hinchcliffe. De to blev gift i 2005 og har sammen en datter på 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce