Annonce
Navne

Fødselsdag: Hun faldt i sukkerskålen som lille

Mette Blomsterberg har fået spørgsmålet utallige gange: Hvilken er din ubetingede yndlingskage? Svaret er klart: Det er en pandekage. - En pandekage har altid to sider, præcis som der altid er to sider af en sag, forklarer konditoren, som fylder 50 år mandag 20. juli. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Man siger, at køkkenet er husets hjerte. Sådan er det på flere måder også for den kendte konditor Mette Blomsterberg, der mandag 20. juli fylder 50 år.
Annonce

50 ÅR: Hun faldt øjeblikkeligt i sukkerskålen, da hun i ottende klasse var i erhvervspraktik hos en konditor. Siden da har Mette Blomsterberg gjort søde sager til sin levevej.

Men der er ikke meget sukkersødt over vejen dertil for den kendte konditor, der runder 50 år mandag 20. juli.

- Noget er gået skidegodt, andet mindre, præcis som livet er. Når det er sagt, er jeg et godt sted i livet. Følger man sit hjerte, tror jeg ikke, man sidder tilbage og føler sig gammel. Sådan har jeg det i hvert fald.

- Jeg har prøvet alt muligt, set alt muligt, hørt alt muligt, siet noget fra og valgt noget til, og det har gjort mig afklaret. Så der er ikke noget at frygte ved at blive ældre. Eller jo - kun, hvis man ikke føler, at man har fået noget ud af livet.

Annonce

Deler ud af passion

Mette Blomsterberg er født og opvokset i Helsingør af forældre, som begge var selvstændige, sammen med sine tre storebrødre.

Trods forældrenes travle liv blev der sat hjemmelavet mad på bordet hver dag, så det var allerede der, passionen blev lagt - eller skulle man snarere sige bagt.

Mens mange andre i skolen ikke anede, hvad de skulle være, når de blev store, stod det klart for Mette Blomsterberg.

Hun var i erhvervspraktik som sosu-assistent, laborant og blomsterbinder, men det var i køkkenet, hun fandt opskriften på sin fremtid.

I 1990 blev Mette Blomsterberg udlært konditor fra Kransekagehuset i København og kom derefter ind på Den Kongelige Skydebane Sølyst som chefkonditor.

Efter fem år slog hun dørene op til sit eget sted som forpagter af Ny Carlsberg Glyptotekets café. Samme år delte hun første gang ud af sin passion på tv som gæst i "Meyers Køkken" og "Go' Morgen Danmark".

- Jeg har altid elsket at formidle. "Tænk nu, hvis jeg kunne få dig til at blive bare lidt bedre i køkkenet". Den tanke har fyldt mig op lige siden. Jeg bliver så glad, hver gang folk fortæller, at de har prøvet opskrifter eller teknikker af.

Annonce

Køkkenet er psykolog

Hun har lært fra sig i programmer som "Det søde liv", "Price & Blomsterberg" og "Kongerigets kager" og været dommer i "Den store bagedyst" og vært på "Sukkertoppen".

Derudover har hun sin egen serie af køkken- og bageudstyr, holder foredrag og har netop færdiggjort sin 11. bog.

- Jeg slapper af i køkkenet uanset, hvor travlt jeg har. Mit køkken er min psykolog, og sådan har det altid været.


Jeg vil stadigvæk være et fjollehoved, mor med stort M og elske mit arbejde.

Mette Blomsterberg


Det er præcis 30 år siden, at hun blev udlært konditor, og så fylder hun som bekendt 50 år.

En alder, som ifølge den kendte kageconnaisseur passer "skidegodt".

- Jeg ser det ikke som nogen skillelinje. Jeg vil stadigvæk være et fjollehoved, mor med stort M og elske mit arbejde. Og så har jeg altid været meget realistisk omkring det at blive ældre.

- Jeg har store, voksne børn, jeg er glad, vi er alle sunde og raske, vi bor dejligt og har prøvet mærkelige og sjove ting i livet.

- Der er en tid til alting, og hvis livet ikke havde udviklet sig, havde jeg jo fejlet. Så alt er jo i virkeligheden, sådan som det skal være.

Hun er på 23. år gift med Henrik Jæger Blomsterberg, og sammen har parret døtrene Maja og Laura.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce