Annonce
Navne

Fødselsdag: Josephine Fock 50 år

<p>Josephine Fock. Pressefoto</p>

Josephine Fock, som i juni blev valgt i Østjylland til Folketinget for Alternativet, fylder 50 år søndag 6. september.

Hun har en lang karriere inden for fagbevægelsen bag sig. Siden hun blev uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1993, har hun næsten udelukkende arbejdet inden for fagbevægelsen. Hendes første job var i Psykologforeningen. Dernæst blev hun ansat i Akademikernes Centralorganisation (AC) og senere i Sundhedskartellet. Så rykkede hun til LO-delen, og siden 2007 har hun været sekretariatschef for OAO (Offentligt Ansattes Organisation).

Annonce

Men hun er ikke socialdemokrat. Hun har været medlem af Radikale Venstre og er altså nu gået over i Alternativet. Hun mener, at de forandringer, der skal skabes, skal finde sted i et tæt samarbejde med fagbevægelsen.

Blandt de største udfordringer for det danske samfund i dag er ifølge Josephine Fock omstillingen til en mere bæredygtig udvikling både mht. klima og miljø - og socialt. Tilliden til de offentligt ansatte skal genskabes, bl.a. ved at man afbureaukratiserer og fjerner kontrolmekanismer.

Josephine Fock er gruppeforkvinde for Alternativet og ordfører for finans, økonomi, skat, arbejdsmarked, beskæftigelses- samt retspolitik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce