Annonce
Navne

Fødselsdag: Josephine Fock 50 år

<p>Josephine Fock. Pressefoto</p>

Josephine Fock, som i juni blev valgt i Østjylland til Folketinget for Alternativet, fylder 50 år søndag 6. september.

Hun har en lang karriere inden for fagbevægelsen bag sig. Siden hun blev uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1993, har hun næsten udelukkende arbejdet inden for fagbevægelsen. Hendes første job var i Psykologforeningen. Dernæst blev hun ansat i Akademikernes Centralorganisation (AC) og senere i Sundhedskartellet. Så rykkede hun til LO-delen, og siden 2007 har hun været sekretariatschef for OAO (Offentligt Ansattes Organisation).

Annonce

Men hun er ikke socialdemokrat. Hun har været medlem af Radikale Venstre og er altså nu gået over i Alternativet. Hun mener, at de forandringer, der skal skabes, skal finde sted i et tæt samarbejde med fagbevægelsen.

Blandt de største udfordringer for det danske samfund i dag er ifølge Josephine Fock omstillingen til en mere bæredygtig udvikling både mht. klima og miljø - og socialt. Tilliden til de offentligt ansatte skal genskabes, bl.a. ved at man afbureaukratiserer og fjerner kontrolmekanismer.

Josephine Fock er gruppeforkvinde for Alternativet og ordfører for finans, økonomi, skat, arbejdsmarked, beskæftigelses- samt retspolitik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce