Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Krimiforfatter debuterede med et brag

Anne Mette Hancock har haft stor succes med sine to krimibøger "Ligblomsten" og "Mercedes-snittet". Til januar udgiver hun sin tredje krimibog, der får titlen "Pitbull". Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
I 2017 udgav hun sin første krimi, "Ligblomsten", der gav hende prisen som Årets Debutant. Søndag 8. december runder forfatter Anne Mette Hancock 40 år.
Annonce

40 I løbet af sin korte karriere som forfatter har hun opnået mere end de fleste. På to år har hun udgivet to kriminalromaner, mens den tredje bliver udgivet i begyndelsen af januar. Hendes krimier har været på toppen af bestsellerlisterne flere måneder i træk, og søndag 8. december fylder den danske krimiforfatter og journalist Anne Mette Hancock 40 år.

Hun er født i Gråsten og har tidligere boet i USA og i Frankrig. Hun har en bachelorgrad i historie og er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. I løbet af sin journalistiske karriere har hun blandt andet skrevet livsstilsstof for Berlingske og forskellige magasiner.

Fra 2013 til 2015 var Anne Mette Hancock PR-ansvarlig og pressechef for sin bror Anders Aagaard Jensens restaurantkæde, Madklubben.

Hun debuterede som krimiforfatter i 2017 med bogen "Ligblomsten". For den blev hun kåret til Årets Debutant af Det Danske Kriminalakademi.

- Når man skriver en debutkrimi, aner man ikke, om den er noget værd, før man står med en bogkontrakt i hånden. Derfor har man ofte en nagende fornemmelse i solar plexus af, at man er totalt talentløs. Det havde jeg, i hvert fald, siger Hancock ifølge bog.dk.

- Så det, at man sidder i al sin ensomhed og skriver på et manuskript det ene år for så at ligge øverst på bestsellerlisterne det næste - dét føles vildt! Det er jo den vildeste drøm, der er gået i opfyldelse, siger hun til mediet.

Året efter udgivelsen af "Ligblomsten" kom efterfølgeren "Mercedes-snittet". For den blev hun nomineret til blandt andet Krimimessens Publikumspris. Tredje bind i serien får titlen "Pitbull" og skal efter planen udkomme 2. januar 2020.

Anne Mette Hancock bor i København med sin mand og deres to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce