Annonce
Navne

Fødselsdag: Larsen tog hele svineriet

Michael Larsen fylder 60 år fredag 10. juli. Foto: Jens Peter Engedal
Michael Larsen, der i et tiår drev restauranten Svineriet i Aarhus, begyndte egentlig som ekspedient i en modebutik. I dag er han videre med egen virksomhed på det gastronomiske marked, hvor han kan markere sin 60-årsfødselsdag.
Annonce

60 ÅR: Michael Larsen, Aarhus, fylder 60 år fredag 10. juli.

Han er født og opvokset i Frederikshavn og herefter handelsuddannet, inden han flyttede fra byen som 30-årig for at "uddanne mig lidt mere end blot til ekspedient i den lokale modebutik", som han siger, for "mit netværk, mine venner fra ungdommen var for længst rykket til større byer".

Han kalder timingen perfekt. Efter et par måneder i Aarhus fik han arbejde som assistent i køkkenet på den dengang helt nye restaurant Latin i Klostergade, inden han søgte ind på kaospilotuddannelsen som en del af hold to på det helt nye studium. Det blev "tre skønne og lærerige år, hvor der var højt til loftet, masser af kreative mennesker og ingen regneark".

Annonce

På første klasse i New York

Som en del af uddannelsen rejste Michael Larsen til et praktikforløb i New York på madmagasinet Saveur - "et halvt år på første klasse" - og blev klar over, at han ville arbejde med mad og kommunikation.

"Forlaget, som udgav magasinet, havde høje ambitioner, og jeg fik lov til at være en del af det vildeste kreative gastronomiske univers. Det var som at være med i filmen "Devil wears Prada", blot var mode skiftet ud med gastronomi", fortæller Michael Larsen i en pressemeddelelse og kalder det for "en vigtig periode i mit liv, som var med til at sætte dagsordenen for min vej ind i den gastronomiske verden".


Det var som at være med i filmen "Devil wears Prada", blot var mode skiftet ud med gastronomi.

Michael Larsen


Retur i Aarhus overtog han et stort lokale i Mejlgade, et råt lokale i new yorker-stil, og skabte et koncept inspireret af New York.

"Det gav pote. I løbet af kort tid blev det midtbyens lidt hemmelige og hippe feststed for midtbyens kreative, der holdt alt fra fødselsdage til barnedåb og firmafester", husker han.

Annonce

Måtte sluge en kamel

I 2001 åbnede han Svineriet i Mejlgade og drev restauranten i knap ti år.

"Navnet havde jeg ikke selv fundet på, men adopteret. I min tid på Kaospiloterne hed det sig altid, når man skulle ned i stueplan i et meget rodet værksted og party zone, at "Vi går lige ned i Svineriet". Jeg valgte at beholde navnet da jeg overtog lokalerne", fortæller Michael Larsen, der på Svineriet ofte kunne melde fuldt hus og blandt gæsterne har haft prominente navne som kronprins Frederik, Kofi Annan, Hans Blix og Bill Clinton.

"Men vigtigst var altid de gæste,r der besøgte Svineriet jævnligt", tilføjer han, der måtte opgive sin restaurant, da huslejen steg til det dobbelte.

"Det var en hård mental og økonomisk kamel at sluge", erkender han.

I dag holder Michael Larsen til i en baggård i Klostergade, hvor han driver en virksomhed, Gastro & Vino, med catering, kokkeskole, teamcooking/teambuilding og gastronomiske foodwalks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce