Annonce
Navne

Fødselsdag: Niels Rosenberg - 60 år

<p>Viceborgmester Niels Rosenberg (K) har siden 1997 siddet i byrådet i Odder Kommune. Foto: Søren E. Alwan</p>

60-års fødselar Niels Rosenberg har hele livet boet på Odder-egnen.

Søndag 16. oktober fylder Niels Rosenberg, Gylling, 60 år. Han kender Odder Kommune som sin egen lomme, idet han er født i Fensten og har boet i Gylling i årtier.
Desuden var han i 14 år ansat som kommunal jobkonsulent, ligesom han siden 1997 har været medlem af Odder Byråd, hvor han i dag er viceborgmester, formand for socialudvalget og medlem af økonomiudvalget.
Fødselaren voksede op i Fensten, hvor hans far var landsbysmed. Niels Rosenberg blev selv landmand, men flere tilfælde af diskusprolaps fik ham til at sælge gården, hvorefter han blev kvægbrugsassistent for landboforeningen, indtil han kom i byrådet for Venstre.
Det førte ham til et natjob på Tholstrup Mejeri, så han kunne passe de politiske møder om dagen.
Efterhånden fik ryggen det imidlertid så skidt, at han blev ansat i et fleksjob på rådhuset i Odder. Siden blev han selv arbejdsmarkedskonsulent samme sted, og med sine gode talegaver over for de lokale firmaer har han i årenes løb hjulpet mange mennesker i jobtræning eller i fleksjob.
I dag er Niels Rosenberg ansat i Respekt Rum som jobkonsulent ved Marselisborg Centeret i Aarhus.
Annonce

Skiftede parti

Evnen til at kunne tale med alle mennesker har også smittet af på Niels Rosenbergs stemmetal, og han var på tale som borgmesterkandidat for Venstre til byrådsvalgene i både 2001 og 2005. Men da partiet i 2004 i stedet valgte den politisk uerfarne Niels-Ulrik Bugge som spidskandidat, havde Niels Rosenberg fået nok.
Han var skuffet, meldte sig ud af partiet, og det samme gjorde en del partifæller i lokalafdelingen i Gylling.
Et halvt års tid senere meldte Niels Rosenberg sig ind hos Konservative, og ved de seneste tre byrådsvalg har ikke mindst de lokale vælgere i Gylling vist, at de stadig støtter ham.
Selv fortæller han, at han siden fik et udmærket samarbejde med Niels-Ulrik Bugge (V), som var borgmester i årene 2005-2009.
Annonce

Har tre sønner

Niels Rosenberg har en række formandsposter: for beskæftigelsesrådet, VitaPark-udvalget, det lokale beskæftigelsesforum, Rosens Venner i Odder og Ejerforeningen Højgårdsvej. Han sidder i bestyrelsen i Odder Spildevand, Sprogskolen Midt og Tornsbjerggårdfonden. Desuden er han udpeget til udvalget under regionen for praksisudvalg.
Niels Rosenberg er gift med Bodil og har tre voksne drenge og et enkelt barnebarn.
Sønnen Michael Rosenberg stillede ved det seneste byrådsvalg op for Konservative, og det gør han ifølge Niels Rosenberg også ved næste valg.
»Jeg opfordrede ham ikke til det, men jeg er da stolt af hans engagement,« siger fødselaren, der også selv genopstiller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce