Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: På fornavn med sir Alex Ferguson

Frits Ahlstrøm var fra 1995 til 2008 pressechef i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa). Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Frits Ahlstrøms fodboldkarriere var beskeden, men han har til gengæld drevet det vidt som sportsjournalist. Torsdag 16. januar fylder redaktøren og forfatteren 75 år.
Annonce

75 Han er på fornavn med nogle af verdens største personligheder inden for fodboldens verden, og i en menneskealder har han hørt til blandt de tungeste navne i dansk sportsjournalistik. Men det siger måske allermest om Frits Ahlstrøms arbejdsliv, at han i slutningen af 2008 var nødt til at gå på pension mere end et år for tidligt, fordi han skulle nå at afvikle de 57 ugers ferie, han havde til gode.

Overalt bliver journalisten, sportsredaktøren og forfatteren fremhævet for sin flid, ærgerrighed og en arbejdsmoral, hvor ferier og fridage som regel blot var et forstyrrende element i en travl hverdag.

Frits Ahlstrøm, der sluttede en alsidig karriere med en årrække som pressechef og mediedirektør i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), fylder torsdag 16. januar 75 år.

Selv om hans egen fodboldkarriere i SB50, KB og AB var relativt beskeden, nåede han alligevel toppen i det europæiske fodboldhierarki og er i dag på fornavn med berømtheder som Franz Beckenbauer og Sir Alex Ferguson.

Ahlstrøm var i journalistlære på Politiken, hvor han siden blev sportsredaktør i to omgange afbrudt af nogle år i spidsen for magasinet Alt om Sport. I 1987 blev han pressechef i Dansk Boldspil-Union (DBU). I starten af 1990'erne skiftede Ahlstrøm noget usædvanligt for en journalist til en rolle som sportschef i Brøndby, hvor han fungerede i et tæt samarbejde med cheftræner Morten Olsen og formand Per Bjerregaard.

Ahlstrøm forlod Brøndby i loyalitet med Olsen efter, at træneren under stor dramatik blev fyret i foråret 1992, og efter en periode hos DR og som freelancer blev den alsidige journalist i 1995 pressechef i Uefas hovedkontor i Schweiz.

Travlheden og de mange forskellige job har ikke forhindret ham i at skrive mere end 25 bøger - senest "Muntre fodboldhistorier", der udkom i efteråret 2019, og han kan stadig opleves som foredragsholder og anekdotefortæller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce