Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: På solobasun for de kongelige og Aarhus Symfoniorkester

Keld Jørgensen, solobasunist, Fredensborg, tidligere Aarhus, fylder 75 år lørdag 16. november. Privatfoto
Annonce

75 Keld Jørgensen, solobasunist, Fredensborg, tidligere Aarhus, fylder 75 år lørdag 16. november.

Takket være en musikalsk opvækst i de talrige brassbands i 1950'ernes Frelsens Hær, hvor forældrene var officerer, søgte Keld Jørgensen som 15-årig ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og siden i København med Palmer Traulsen som hovedfagslærer i basun. Stærkt tilskyndet af samme Traulsen gik Keld Jørgensen til konkurrence om pladser i Slevigske Fodregiments Musikkorps og Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Det resulterede i en professionel karrierestart ved militæret som 18-årig og tre år i forreste geled på vagtparaden for de kongelige.

Imidlertid, stadig stærkt tilskyndet af Palmer Traulsen, søgte Keld Jørgensen symfoniske græsgange – og vandt efter konkurrence i 1966 en plads i Aarhus Symfoniorkester (dengang Århus By-Orkester). Det blev til ti år i Smilets By, heraf tre år som formand for musikerne, hvorefter Det Kongelige Kapel kaldte i 1976.

Efter 32 år i kapellet blev han pensioneret herfra, men fortsatte som aktiv musiker med andre orkesteraktiviteter og ensembleopgaver. Kirkekoncerter, skolekoncerter og turnéer med Royal Danish Brass har nu en central plads i kalenderen sammen med de seneste fem års "Sommerkoncertturné på cykel", hvor han sammen med yngre kolleger stiller op til otte koncerter og i alt 350 km på cykel mellem koncertstederne.

Udover musikken bliver tiden anvendt i det fri, især på racercykel - ca. 9.000 km om året - med kammeraterne i CC Hillerød.

Fødselsdagen bliver markeret med hustruen gennem 55 år, Kirsten, samt parrets fire børn, fire svigerbørn, 14 børnebørn og det lille oldebarn på to år.

Keld Jørgensen blev for sin indsats i dansk musikliv i 2005 dekoreret med Dannebrogordenens ridderkors af 1. grad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce